Gazdaság

Meghallgatta a kormány a vendéglátósok kérését

Meghallgatta a kormány a vendéglátósok kérését

2020. november 14., szombat
Meghallgatta a kormány a vendéglátósok kérését

Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! adásában elmondta, hogy a szakmai szervezetek arra kérték a kormányt, hogy 27 százalékról 5 százalékra csökkentse a kiszállított étel áfáját.

Az átmeneti adócsökkentés a kieső forgalmat és a megemelkedő költségeiket kompenzálná. Az éttermeknek a kiszállítás egy kiegészítő szolgáltatás, ami felkészülést igényel és többlet költségekkel jár.

Nem sokkal később Orbán Viktor kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádióban arra tett ígéretet – pontos időpont megjelölése nélkül –, hogy a kormány 5 százalékra csökkenti az elviteles ételek áfáját.

Az év utolsó másfél hónapjában az éttermek éves forgalmuk mintegy harmadát bonyolítják le, amely a koronavírus második hulláma miatt veszélybe került – hívta fel a figyelmet.

Gál Pál Zoltán elmondta, hogy fel kell készülni arra a lehetőségre, hogy az ünnepi időszakban nem biztos, hogy kinyithatnak a szállodák, és újra fogadhatnak vendégeket az éttermek, ezért egy középtávú, kiszámítható támogatási rendszer kialakítását kérték a kormánytól akár jövő tavaszig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.