85 migránst fogtak a megyében egy nap alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 85 határsértővel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök november 18-án 0 óra és 24 óra között 10 esetben összesen 70 határsértőt tartóztattak fel Szőreg, Kiszombor, Szeged, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok palesztin, algériai, szír, tunéziai, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során két bolgár és egy román kamionban összesen 14 határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A migránsokkal szemben a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy főt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Pedagógushallgatók segítségét kérik a tanárok

Következő sztori

A volt pécsi kancellár lett az országos kórház-főigazgató

Legutóbbi hasonló cikkek