Illegális bevándorlás

104 migráns igyekezett hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

104 migráns igyekezett hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. november 26., csütörtök
104 migráns igyekezett hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások november 25-én 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 57 határsértőt tartóztattak fel Domaszék, Röszke, Szeged, Szatymaz, Balástya és Újszentiván közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok közül egy-egy fő egyiptomi, bangladesi, palesztin, nigériai, szomáliai, ketten tunéziai, heten líbiai, kilencen marokkói, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben 47 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.