Gazdaság

Vásárhelyen lemondtak pár fejlesztésről

Vásárhelyen lemondtak pár fejlesztésről

2020. október 31., szombat
Vásárhelyen lemondtak pár fejlesztésről

A lap cikke szerint a vásárhelyi önkormányzat a TOP pályázatán számos beruházásra nyert forrást, amelyek megvalósítását még a fideszes városvezetés alatt, 2016-ban kezdte az önkormányzat. Négy beruházást befejeztek, további négy elszámolás alatt áll, több projekt viszont még el sem kezdődött.

A folyamatban lévő beruházásnál probléma, hogy az elnyert összeg kevés, mivel jelentősen emelkedett az építőanyagok és az élőmunka ára, így a városnak jelentős többletforrásokat kell biztosítania.

A portál cikkéből kiderül, hogy a közgyűlés a legutóbbi ülésén úgy döntött, elállnak az Eötvös-iskola és a Péczely-zeneiskola energetikai korszerűsítésére nyert pályázat megvalósításától. A kapott 12,5 millió forintos támogatást visszautalják és kifizetik a 220 ezer forintos ügyleti kamatot.

Cseri Tamás fideszes képviselő hozzászólásában hangsúlyozta, ebből is látszik, mi a valóság és Márki-Zay Péter polgármester kommunikációja közötti különbség.

– Látjuk, mennyibe kerül az ön miniszterelnöki álma. Ehhez most az Eötvös-iskolát áldozzuk be – mondta Cseri Tamás, aki szerint a TOP-os pályázatoknak már 2019-ben el kellett volna készülniük. Márki-Zay Péter válaszában azt kérdezte, hol vannak azok a források, amiket korábban ígért a kormány Vásárhelynek.

– Mind elapadt, amikor polgármester lettem. A közbeszerzési cég pedig elfelejtett dolgozni, vagyis nem a városon múlt – közölte.

A meg nem valósuló beruházás költségeire a jövőre megnyíló pályázaton ismét pályázik az önkormányzat.

(Fotó: Kovács Erika)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.