Varga Mihály szerint Magyarország túljutott a válság mélypontján

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2018. július 10. Varga Mihály pénzügyminiszter (j) beszél, mellette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2018. július 10-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Magyarország túljutott a koronavírus-válság mélypontján, a kilábalás hónapjai tartanak, a versenyképességet javító lépéseket következetesen végre kell hajtani - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapest Economic Forum 2020 online konferencián csütörtökön.

A politikus a Portfólió tanácskozásán kiemelte: a következő hetekben várhatóan újabb intézkedéseket jelentenek be.

Elmondta: a válságból lassabb kilábalásra kell készülni, a magyar gazdaság 2019 első negyedévi teljesítménye 2022 első fél évében tud visszatérni számításaik szerint.

A továbbra is gyorsan terjedő járvány visszafogja a globális gazdaságot, egymillió fölött van az elhunytak száma, az újonnan fertőzöttek napi száma folyamatosan csúcsokat dönt – mondta, hozzátéve: a járvány második hulláma W alakú vagy elhúzódó kilábalást fog okozni a magyar gazdaságban.

(MTI)

Előző sztori

Kocsmából lopta el a vendég szerszámosládáját egy makói tolvaj

Következő sztori

Csillaglesen és detektívjátékon is részt vehetünk Szegeden az őszi múzeumi éjszakán