Sport

Vajdasági játékos góljával nyert Magyarország Szerbia ellen

Vajdasági játékos góljával nyert Magyarország Szerbia ellen

2020. október 11., vasárnap
Vajdasági játékos góljával nyert Magyarország Szerbia ellen

A huszadik percben a szerb védelem bizonytalanságát könyörtelenül kihasználta a magyar válogatott topolyai születésű újonca, Könyves Norbert és megszerezte a vezetést csapata számára. Szűk negyedórával később Kalmár távoli kísérleténél kellett résen lennie Rajkovic hálóőrnek.

A második játékrészben a csereként beállt Holender előtt adódott komoly lehetőség, a Partizan játékosa azonban tíz méterről nem találta el a kaput. Negyedórával a lefújás előtt egy baloldali centerezést követően a kapufát találták el a hazaiak.

Habár a szerbek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, az eredmény nem változott, így a magyar válogatott három mérkőzés után hat ponttal a csoport második helyén áll a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában. Marco Rossi együttese szerdán a csoportelső Oroszország vendége lesz.

UEFA Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 3. forduló
Szerbia – Magyarország 0-1 (0-1)

Belgrád, Rajko Mitic Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Sandro Scharer (svájci).
Szerbia: Rajkovic – Milenkovic, Mitrovic, Pavlovic, Gacinovic (Vlahovic 67.), Gudelj, Tadic, Milivojevic (Lukic - a szünetben), Mladenovic, Jovic, Ljajic (Radonjic - a szünetben). Szövetségi kapitány: Ljubisa Tumbakovic.
Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A., Bese (Orbán 56.), Gazdag Schäfer (75.), Nagy Á., Kalmár, Hangya (Holender – a szünetben), Könyves (Szalai Á. 64.), Nikolics (Nego 75.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gól: Könyves (20.).
Sárga lap: Lukic (80.) ill. Nagy Á. (68.), Szalai A. (73.), Kalmár (75.).

Kiemelt kép: EPA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.