Új eszközökkel gazdagodtak Csongrád-Csanád megye önkéntes tűzoltói

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 14 millió forint értékben kaptak új tűzoltó-technikai felszereléseket.

Az idén ismét hétszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem az országban működő önkéntes tűzoltó-egyesületek és mentőszervezetek között. A járványhelyzet miatt az elnyert felszereléseket, berendezéseket, védőeszközöket az eddigiektől eltérően szűkebb keretek között a városi tűzoltó-parancsnokoktól vehették át az érintettek.

Ebben az évben az önkéntes tűzoltó-egyesületek részére kiírt pályázatra összesen hatszázegy egyesület jelentkezett az országból. Szinte mindannyian kaptak támogatást, az önkéntes mentőszervezetek közül száztizenöt pályázott sikeresen. 

A Csongrád-Csanád megyében működő önkéntes tűzoltó-egyesületek összesen mintegy húszmillió forintot nyertek a kiírt pályázaton. Idén ekkora összegben folytatódnak az évek óta megkezdett fejlesztések a megye önkéntes tűzoltóinál. A húsz önkéntes egyesület összesen 14 millió forint értékben kapott új tűzoltó-technikai felszereléseket, amiket a mindennapi beavatkozásoknál használnak. A kiosztott felszerelések között a vágásbiztos öltözékek, benzinmotoros láncfűrészek, hidraulikus feszítővágók, légzőkészülékek, védőkesztyűk és sisakok, sugárcsövek, valamint tömlők éppúgy megtalálhatók, mint a gyorsdarabolók, magassági ágvágók, búvár- és zagyszivattyúk, különböző létrák, illetve a kereső- és kézilámpák.

Emellett különböző összegeket fordíthatnak oktatásra, vizsgára, EDR-rádiókra. A balástyai önkéntes tűzoltók például több mint 900 ezer forintot nyertek a szertáruk felújítására. De egymillió forint feletti összeget nyertek a mórahalmi, földeáki, a mártélyi, a szegedi, a ruzsai, a derekegyházi és a kisteleki önkéntes egységek is a 2020-as pályázaton. 

Előző sztori

Sok részeg sofőr bukott le Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Katonák fertőtlenítették a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot

Legutóbbi hasonló cikkek