Üzemanyagot loptak egy öttömösi tanyáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a két balotaszállási férfival szemben, akik csaknem 100 liter üzemanyagot vittek el egy tanyáról Öttömösön. Lopás miatt indult ellenük eljárás - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a 44 és 18 éves férfiak május 31-én éjszaka autóval érkeztek a külterületen fekvő ingatlanhoz. Bementek az udvarra, ahol kutatást végeztek, majd az ott lévő, üzemanyaggal teli kannákat a gépkocsijukba pakolták. Ezt követően egy mezőgazdasági gépből kiszerelték az akkumulátort, valamint egy másik traktorból megpróbálták leereszteni az üzemanyagot.

Cselekményük közben azonban az egyik szomszéd – akinek feltűnt az ismeretlen autó – megzavarta őket. Az elkövetők sietve kocsiba szálltak és elhajtottak. A szomszéd értesítette a távol lévő sértettet, aki azonnal tárcsázta a 112-es központi segélyhívószámot, és maga is a helyszínre sietett.

A rendőrök a kapott információk alapján rövid időn belül azonosították a keresett járművet és a gyanúsítottakat. A feltételezett elkövetőket otthonukban elfogták, a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták őket. Az autóban az egyenruhások megtalálták a három eltulajdonított gázolajos kannát, bennük a csaknem 100 liter üzemanyaggal. Azokat lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosnak. A férfiak ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Előző sztori

Európa jövőjéről rendez online konferenciát a jogi kar

Következő sztori

Ennél jobb hír és kép nem volt mostanában a MOL-Pick Szeged háza tájáról