Több mint száz migráns ellen intézkedtek egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 101 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 21-én 0 óra és 24 óra között 14 esetben összesen 49 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, líbiai, afgán, szír, iraki, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy kamionban három határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök tegnap délután. A belépésre jelentkező román honosságú járművet és vezetőjét közösen ellenőrizték a hatóságok, ennek során a tehergépkocsiban három, magát afgán állampolgárnak valló határsértőt találtak megbújva. A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben összesen 49 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Magára hagyták Hadházy Ákost a baloldali pártok

Következő sztori

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett a vakcinatesztelésben

Legutóbbi hasonló cikkek