Szerdán is dugókkal indult a szegedi reggel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hosszú, idegőrlő percekbe telt átkelni Újszegedről a Tisza túlpartjára.

Mint arról beszámoltunk, a szegedi Fidesz hó eleji fogadóóráján a legtöbben a város közlekedési nehézségeiről fejtették ki véleményüket. Elmondások alapján a reggeli csúcsforgalom megnehezíti az iskolába igyekvő szülők és gyerekek dolgát, ugyanis sok esetben nehéz, vagy éppen lehetetlen parkolóhelyet találni a tanintézmények körül. Sándor Judit fotóriporter kollégánk szerda reggel megörökítette a közlekedés terén uralkodó áldatlan állapotokat.

A harmadik híd fontosságáról nap mint nap meggyőződhet az, aki a Bertalan hídon át érkezik Újszegedről a Tisza túlpartjára. Errefelé általában hatalmas sorok kígyóznak reggelente, ami a Szilléri sugárút forgalmát is erőteljesen növeli. Nem volt ez másként szerdán sem.

A Belvárosi híd is tömve volt reggel nyolc óra előtt. A kerékpárosok számtalanszor jelezték már lapunknak a híd előtt található úthibákat, ráadásul az Oskola utca kerékpársávja komoly konfliktusforrás az autósok és a bringások között.

A Kelemen László utca igazi „szegedikum”, hiszen itt a villamossíneken közlekednek az autósok, így egy esetleges dugó következtében az 1-es, valamint a 2-es villamos menetideje is megnövekedhet.

Az Aradi vértanúk tere Szeged egyik legforgalmasabb csomópontjainak egyike. Egyrészt jelentős forgalom érkezik a Tisza Lajos körúton a Huszár Mátyás rakpart felől, másrészt az imént említett Kelemen László utcai villamospályáról érkező forgalom is a térbe torkollik.

A szerda körkép alátámasztja a felvetést, miszerint Szegeden idegőrlő közlekedni reggelenként.

Előző sztori

Egyre több migráns próbálkozik a magyar határokon

Következő sztori

Lopott brit kisteherautót találtak Nagylakon