Közlekedés

Szegedi villamossal tesztelik a hódmezővásárhelyi tram-train vonalát

Szegedi villamossal tesztelik a hódmezővásárhelyi tram-train vonalát

2020. október 21., szerda
Szegedi villamossal tesztelik a hódmezővásárhelyi tram-train vonalát

A célegyenesbe érkezett a tram-train vonal építése Hódmezővásárhelyen. A városi szakaszon már megkezdődött a tereprendezés, a jövő héten elkezdik behúzni a kábeleket és vezetékeket, november végére feszültség alá helyezik a pályát. A síneket elsőként nem az új szerelvények tesztelik majd, Szegedről érkezik egy villamos és azzal tesztelik a vonalszakaszt. Az első tram-train szerelvény még idén megérkezik Magyarországra, és januárban kezdi meg a próbaútját. Erről Kanda Imre projektvezető mérnök és Mucsi László projekttanácsadó beszélt a Rádió 7-ben.

Kanda Imre azt is elmondta, hogy a hideg sem állhatja útját a villamos vasútnak. Egy bizonyos hőmérséklet alatt bekapcsolnak a váltófűtések, így nem lehetséges az, hogy a fagy miatt nem dolgoznak a váltók. Ha a fűtőrendszer meghibásodik, akkor egy hibaüzenetet küld a központba, és a szakemberek megkezdik a hiba elhárítását. Szegeden a járműtároló csarnok terveit hamarosan elfogadják, és megindulhat a csarnok építése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.