Közélet

Remek videó született a mentősöktől az újraélesztés fontosságáról

Remek videó született a mentősöktől az újraélesztés fontosságáról

2020. október 14., szerda
Remek videó született a mentősöktől az újraélesztés fontosságáról

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán egy szokatlan, de mindenképpen látványos videóval hívja fel a figyelmet az újraélesztés fontosságára, hiszen pénteken tartják az újraélesztés világnapját.
Íme a mentősök bejegyzése:

https://www.facebook.com/orszagosmentok/videos/261140811902414

A figyelemfelhívás már csak azért is szükséges, mert a hazai statisztikák alapján évente mintegy 20 000 ember veszti életét hirtelen bekövetkező szívhalál következtében. Az esetek több mint a felénél a halálozás elkerülhető lenne, ha a laikusok időben megkezdik az újraélesztést. Ennek ellenére 1000 emberből mindössze 17-en gondolják úgy, hogy rosszullét esetén oda mernek menni segítséget nyújtani a bajba jutott embereknek.

A legfontosabb életmentő fogások elsajátítására elegendő lehet mindössze 10 perc.

Néhány hete írtunk arról, hogy az egyik szegedi teniszpályán az egyik teniszező vendéget kellett újraéleszteni, ami egy másik vendégnek sikerült, és ezzel az életét mentette meg a bajba jutott sporttársának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.