Sport

Pótolják a Szeged–Gyirmót meccset, pedig a szegediek betartották az előírásokat

Pótolják a Szeged–Gyirmót meccset, pedig a szegediek betartották az előírásokat

2020. október 5., hétfő
Pótolják a Szeged–Gyirmót meccset, pedig a szegediek betartották az előírásokat

Mint ismert, szeptember 16-án elmaradt a Szeged-Csanád GA–Gyirmót másodosztályú labdarúgó-mérkőzés, mivel a gyirmótiak közül két játékos is pozitív koronavírustesztet produkált. Ez a jelenlegi járványhelyzetben nem meglepő, nem úgy a kisalföldi csapat vezetőink igencsak felelőtlen döntése.

A gyirmótiak már a meccs előtti napon megérkeztek Szegedre, ahol edzettek a Szent Gellért Fórumban és az egyik szegedi hotelban töltötték az éjszakát. Másnap, a mérkőzés előtt néhány órával a szegediek csapatorvosa és a Szent Gellért Fórum Járványfelelőse értesült arról, hogy az akkor érvényben lévő járványügyi szabályok szerint az egész gyirmóti csapat kontaktszemélynek minősül.

– Ellenfelünk már úton volt Szegedre, amikor Kecskemét magasságában értesültek, hogy két játékosuk is megfertőződött a koronavírussal. Ekkor az érintetteket leszállították a buszról, visszaküldték őket Győrbe, a többiek folytatták az utat és az eltervezett programot. Annak ellenére, hogy a fertőzött játékosok minimum 2 órát egy légtérben utaztak a csapattal, akik így kontaktszeméllyé váltak. Ez felelőtlenség volt, mert így a szegedi stadionban és a szállodában is megnőtt a vírus átadásának esélye a gyirmótiak miatt – avatott be a részletekbe Dr. Thurzó Balázs csapatorvos.

Miután ez kiderült, a meccs helyszínére érkező gyirmótiak hallani sem akartak arról, hogy nem mehetnek be a stadionba és a meccset ilyen körülmények között nem játszhatják le. Mindennek ingerülten és igencsak sportszerűtlen kifejezésekkel adtak hangot.

– Ebben a helyzetben mint csapatorvos és mint a meccs helyszínének járványügyi felelőse egyetlen döntést hozhattam: a sportolói zónában tartózkodó, negatív PCR-teszttel rendelkezők érdekében nem engedtem meg, hogy a gyirmótiak bejöhessenek a stadionba. Ezt a döntést erősítette meg a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, akik hozzátették, hogy a kontaktszemélyeket azonnal el kell különíteni, és értesíteni kell az illetékes megyei járványügyi hatóságot –világított rá döntése hátterére a szegedi csapatorvos.

A stadionban az MLSZ ellenőre jegyzőkönyvbe vette a történteket, majd a Magyar Labdarúgó Szövetség a múlt hét végén – tárgyalás nélkül – versenyügyi eljárás során határozott arról, hogy a meccset új időpontban, október 21-én 17 órától kell lejátszani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.