Közélet

Orbán Viktor szerint nehéz ősz és még nehezebb tél elé nézünk

Orbán Viktor szerint nehéz ősz és még nehezebb tél elé nézünk

2020. október 16., péntek
Orbán Viktor szerint nehéz ősz és még nehezebb tél elé nézünk

A kormányfő a Facebook-oldalán péntek délelőtt közzétett videóban kifejtette: Brüsszelben éjszakába nyúló egyeztetéseket folytattak a koronavírus-járvány kezelésének tapasztalatairól.

Egész Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon - mondta.

Orbán Viktor hangsúlyozta ugyanakkor: a magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat, "bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben, és bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben is".

Miután a járvány felszálló ágban marad a következő hónapokban is, "nehéz ősz és talán még nehezebb tél elé nézünk" - jelentette ki.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy közeleg a síszezon, mindenki tervezi a téli vakációját, ám csütörtök este részletesen megismerve az európai helyzetet azt javasolja, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat az emberek.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.