Népszerű volt az éjszaka a Móra Ferenc Múzeumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel ezren voltak kíváncsiak az idei Őszi Múzeumok Éjszakájára Szegeden. Szombaton 17 és 23 óra között folyamatosan érkeztek a látogatók a Móra-múzeumba és a Várba. A legnépszerűbb a tetőkilátó és a csillagles, valamint a detektívjáték volt.

Komoly érdeklődéssel zajlott le a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakája a járványügyi szabályok betartása mellett. A Móra Ferenc Múzeumban és a Várban szombaton este 17 és 23 óra között összesen közel ezren fordultak meg. A rendezvény legnépszerűbb programja a csillagles volt az új tetőkilátón: folyamatosan érkeztek a kíváncsi látogatók, akiket csillagászok vártak izgalmas csillagászati érdekességekkel.

Mindkét épületben kellett nyomokat keresni a detektívjáték során, ami a családosok és a fiatal látogatók körében volt a legnépszerűbb. Móra Ferenc táskájához kötődött a rejtély, amit nagyon sok látogató sikeresen teljesített az este folyamán. Sokan vettek részt a Munkácsy-felolvasóesten, a csillagászati előadásokon és a tárlatvezetéseken is.

Előző sztori

Duplájára nőtt a Magyarországon elfogott embercsempészek száma

Következő sztori

78 migránst akadályoztak meg az illegális határátlépésben megyénkben