Sport

Moszkvai döntetlennel hangoltunk a sorsdöntő Eb-pótselejtezőre

Moszkvai döntetlennel hangoltunk a sorsdöntő Eb-pótselejtezőre

2020. október 14., szerda
Moszkvai döntetlennel hangoltunk a sorsdöntő Eb-pótselejtezőre

Marco Rossi szövetségi kapitány hat helyen változtatott a Szerbia elleni győztes csapatán: a kapuban Dibusz váltotta Gulácsit, valamint bekerült a kezdőbe Orbán, Nego, Sigér, Holender és Szalai Ádám is.

A nem túl eseménydús első félidőt követően az ötvennegyedik percben jegyezhettük fel az első igazán nagy helyzetet: Dzyuba megpattanó lövésénél kellet bravúrral hárítania Dibusznak. Két minutummal később Ionov ballábas kísérleténél járt a legközelebb a gólszerzéshez a szbornaja, de a keresztléc kisegítette a magyar csapatot. A hatvannyolcadik minutumban Nego előtt adódott komoly lehetőség, de fehérvári játékos lövését a bevetődő Zhirkov önfeláldozóan blokkolta.

A jóval többet kezdeményező oroszok végig mezőnyfölényben futballoztak, de a szerbekhez és a törökökhöz hasonlóan nem tudták feltörni a magyar védelmet, így nem született gól a találkozón.

A magyar válogatott legközelebb november 12-én az Izland elleni sorsdöntő Eb-pótselejtezőn lép pályára a Puskás Arénában.

UEFA Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 4. forduló
Oroszország – Magyaroroszág 0-0

Moszkva, VTB Aréna. Vezette: Michael Oliver (angol).
Oroszország:
Shunin – Smolnikov, Semenov, Kudryashov, Zhirkov (Karavaev 68.), Ozdoev (Sobolev 81.), Miranchuk (Bakaev 55.), Zobnin, Ionov (Gazinskiy 68.), Dzyuba, Kuzyaev (Mostovoy 55.). Szövetségi kapitány: Staniszlav Csercseszov.
Magyarország:
Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A., Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á. – a szünetben), Kalmár (Schäfer 76.), Holender (Fiola – a szünetben), Nikolics (Varga K. 61.), Szalai Á (Könyves 83.). Vezetőedző: Marco Rossi.
Sárga lap:
Ozdoev (35.), Kudryashov (63.) ill. Botka (25.), Fiola (71.) Szalai A. (86.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.