Moszkvai döntetlennel hangoltunk a sorsdöntő Eb-pótselejtezőre

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent ért el Oroszországban a Nemzetek Ligája 4. fordulójában.

Marco Rossi szövetségi kapitány hat helyen változtatott a Szerbia elleni győztes csapatán: a kapuban Dibusz váltotta Gulácsit, valamint bekerült a kezdőbe Orbán, Nego, Sigér, Holender és Szalai Ádám is.

A nem túl eseménydús első félidőt követően az ötvennegyedik percben jegyezhettük fel az első igazán nagy helyzetet: Dzyuba megpattanó lövésénél kellet bravúrral hárítania Dibusznak. Két minutummal később Ionov ballábas kísérleténél járt a legközelebb a gólszerzéshez a szbornaja, de a keresztléc kisegítette a magyar csapatot. A hatvannyolcadik minutumban Nego előtt adódott komoly lehetőség, de fehérvári játékos lövését a bevetődő Zhirkov önfeláldozóan blokkolta.

A jóval többet kezdeményező oroszok végig mezőnyfölényben futballoztak, de a szerbekhez és a törökökhöz hasonlóan nem tudták feltörni a magyar védelmet, így nem született gól a találkozón.

A magyar válogatott legközelebb november 12-én az Izland elleni sorsdöntő Eb-pótselejtezőn lép pályára a Puskás Arénában.

UEFA Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 4. forduló
Oroszország – Magyaroroszág 0-0

Moszkva, VTB Aréna. Vezette: Michael Oliver (angol).
Oroszország:
Shunin – Smolnikov, Semenov, Kudryashov, Zhirkov (Karavaev 68.), Ozdoev (Sobolev 81.), Miranchuk (Bakaev 55.), Zobnin, Ionov (Gazinskiy 68.), Dzyuba, Kuzyaev (Mostovoy 55.). Szövetségi kapitány: Staniszlav Csercseszov.
Magyarország:
Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A., Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á. – a szünetben), Kalmár (Schäfer 76.), Holender (Fiola – a szünetben), Nikolics (Varga K. 61.), Szalai Á (Könyves 83.). Vezetőedző: Marco Rossi.
Sárga lap:
Ozdoev (35.), Kudryashov (63.) ill. Botka (25.), Fiola (71.) Szalai A. (86.).

Előző sztori

22 pontban találták alkalmatlannak Horváth Szatmárt!

Következő sztori

Folyamatosak a fejlesztések Csanádalbertiben

Legutóbbi hasonló cikkek