/

Megszűnik a felsőoktatási képzés Vásárhelyen?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt években az önkormányzat nem igazán foglalkozott a vásárhelyi felsőoktatással, ami egyre erőtlenebbé vált. A nemtörődömség lassan itt is beérik: információink szerint rövidesen megszűnik az agrárképzés a városban. Mindeközben az agrárfelsőoktatás reneszánszát éli az országban, Gödöllőn, Kaposváron, Keszthelyen és Gyöngyösön hatalmas fejlődés várható - írja a Promenád.hu.

A lap cikke szerint hosszú éveken keresztül küzdöttek a vásárhelyi polgármesterek, hogy legyen felsőoktatási képzés a városban. Lázár János, majd Almási István sokszor tárgyalt az egyetemmel, támogatták, segítették, néha presszionálták, hogy a város egyre fontosabb szerepet kapjon az agrároktatásban. A jelek szerint Márki-Zay Péternek az elmúlt években sajnos erre sem volt ideje.

A portál tudomása szerint már egy ideje nincs érdemi kapcsolat az önkormányzat és az egyetem között, a város vezetése nem is igazán foglalkozik azzal, hogy van, vagy nincs felsőoktatás Vásárhelyen. Ez a hozzáállás pedig, miként lassan az összes nagyobb fejlesztés esetében itt is meghozza a gyümölcsét: a vásárhelyi felsőoktatás egyre erőtlenebbé vált, és úgy tűnik, a nemtörődömség vége ezúttal is az, hogy a város szegényebb, kisebb és erőtlenebb lesz.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Elhunyt Sean Connery

Videó!
Következő sztori

Újra napirenden a börtönbiznisz

Legutóbbi hasonló cikkek