Egyetem

Megszűnik a felsőoktatási képzés Vásárhelyen?

Megszűnik a felsőoktatási képzés Vásárhelyen?

2020. október 31., szombat
Megszűnik a felsőoktatási képzés Vásárhelyen?

A lap cikke szerint hosszú éveken keresztül küzdöttek a vásárhelyi polgármesterek, hogy legyen felsőoktatási képzés a városban. Lázár János, majd Almási István sokszor tárgyalt az egyetemmel, támogatták, segítették, néha presszionálták, hogy a város egyre fontosabb szerepet kapjon az agrároktatásban. A jelek szerint Márki-Zay Péternek az elmúlt években sajnos erre sem volt ideje.

A portál tudomása szerint már egy ideje nincs érdemi kapcsolat az önkormányzat és az egyetem között, a város vezetése nem is igazán foglalkozik azzal, hogy van, vagy nincs felsőoktatás Vásárhelyen. Ez a hozzáállás pedig, miként lassan az összes nagyobb fejlesztés esetében itt is meghozza a gyümölcsét: a vásárhelyi felsőoktatás egyre erőtlenebbé vált, és úgy tűnik, a nemtörődömség vége ezúttal is az, hogy a város szegényebb, kisebb és erőtlenebb lesz.

További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.