Másfél millióval verték át a megyei kormányhivatalt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a fiatal nő ellen, aki 3 éven át közel másfél millió forint összegű családi támogatást vett igénybe jogosulatlanul - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlottnak 2017 januárjában gyermeke született, akire tekintettel a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz családi pótlék, illetve gyermekgondozást segítő ellátás folyósítása érdekében kérelmet nyújtott be. Lakcímeként a nyomtatványon egy ruzsai ingatlant tüntetett fel. A kérelem alapján a hatóság a nő részére havi 25 650 Ft gyermekgondozást segítő ellátást, illetve havi 13 700 Ft családi pótlékot állapított meg, és az ellátásokat 2017. április elsejétől kezdve 2020 januárjáig folyósította.

A magyar állampolgárságú vádlott a valóságban nem lakott a kérelmében megjelölt ruzsai lakcímen. A nő életvitelszerűen Romániában élt, így a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében nem volt jogosult sem gyermekgondozást segítő ellátásra, sem családi pótlékra.

A vádlott a jogosulatlanul igénybe vett támogatással összesen 1.329.350 Ft vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek, amely nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottal szemben nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Elkezdődött a Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagának zsűrizése

Következő sztori

Villanyoszlopnak csapódott egy autó Maroslelén

Legutóbbi hasonló cikkek