Krimi

Másfél millióval verték át a megyei kormányhivatalt

Másfél millióval verték át a megyei kormányhivatalt

2020. október 9., péntek
Másfél millióval verték át a megyei kormányhivatalt

A vádirat szerint a vádlottnak 2017 januárjában gyermeke született, akire tekintettel a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz családi pótlék, illetve gyermekgondozást segítő ellátás folyósítása érdekében kérelmet nyújtott be. Lakcímeként a nyomtatványon egy ruzsai ingatlant tüntetett fel. A kérelem alapján a hatóság a nő részére havi 25 650 Ft gyermekgondozást segítő ellátást, illetve havi 13 700 Ft családi pótlékot állapított meg, és az ellátásokat 2017. április elsejétől kezdve 2020 januárjáig folyósította.

A magyar állampolgárságú vádlott a valóságban nem lakott a kérelmében megjelölt ruzsai lakcímen. A nő életvitelszerűen Romániában élt, így a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében nem volt jogosult sem gyermekgondozást segítő ellátásra, sem családi pótlékra.

A vádlott a jogosulatlanul igénybe vett támogatással összesen 1.329.350 Ft vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek, amely nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottal szemben nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.