Körvonalazódik az új szegedi sportcsarnok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Képgaléria az építkezésről.

Ahogy azt néhány napja megírtuk, az alapozási munkálatokat befejezték az új szegedi sportcsarnok területén. A fontos építési szakasz végén Dr. Janó Márk Ádám közigazgatási államtitkár, Bardóczy Gábor kormánybiztos, Dr. Szűcs Ernő Péter, a MOL-Pick Szeged elnöke a kivitelező cég, a West Hungária Bau képviselőjével helyszíni bejáráson vett részt.

Jelenleg szerkezetépítési munkálatok zajlanak, hatalmas betonpilléreket emelnek a helyére, aminek végén már szinte kirajzolódik a Pick Aréna szerkezete, emellett elkezdődött a padlólemezezés, elkészült a kézilabda akadémiának helyt adó épület előregyártott szerkezete és elkezdődött az edzőcsarnok acélszerkezetének építése is.

A kézilabdacsarnok 8300 férőhellyel épül meg a felső Tisza-Parton, a volt városi stadion helyén. A projekt a 2022-es férfi kézilabda-Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal. Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is megépül.

A sportkomplexum, kormányzati támogatásból, a modern városok program keretében 35 milliárd forintból épül és ott talál majd új otthonra többek között a MOL-Pick Szeged és a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában az edzőpályák mellett.

Ezek a hatalmas pillérek tartják majd a csarnok födémszerkezetét.
Ha a helyükre kerülnek, az már jól körbehatárolja az épülő Aréna területét.
Az aréna mellett egy kisebb csarnok, konferenciaterem és kollégium is épül.
Ez már a tetőszerkezet része.
Az alapozés után a szerkezetépítési munkák jönnek.
A padlozatot is elkezdték építeni.
Képgaléria az építkezésről.
HElyszínbejárást tartottak az alapozás végeztével. (Fotók: Dernovics Tamás – Magyar Építők)
Előző sztori

Öt piás sofőrrel szemben intézkedtek Szegeden

Következő sztori

A tesztek és a megbetegedések száma is emelkedik