Legutóbb 86 migránst füleltek le Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök 86 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök október 27-én 0 óra és 24 óra között 14 esetben összesen 56 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom, Szatymaz, Röszke, Deszk, Kiszombor és Domaszék közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, koszovói, palesztin, marokkói, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi megerősítő járőrei a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve Szeged-Szőregen, a Makai úton állítottak meg egy osztrák honosságú családi egyterűt tegnap este. A járművet egy szerb férfi vezette, rajta kívül még 10, magát bangladesi állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a szegedi határrendészeti kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul ellene eljárás. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a férfit, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben összesen 20 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Kamera vigyázza Fátyol Mihály szobrát Makón

Következő sztori

Hárman raboltak ki egy fiatal nőt Csongrádon