Illegális bevándorlás

Legutóbb 86 migránst füleltek le Csongrád-Csanádban

Legutóbb 86 migránst füleltek le Csongrád-Csanádban

2020. október 28., szerda
Legutóbb 86 migránst füleltek le Csongrád-Csanádban

A járőrök október 27-én 0 óra és 24 óra között 14 esetben összesen 56 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom, Szatymaz, Röszke, Deszk, Kiszombor és Domaszék közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, koszovói, palesztin, marokkói, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi megerősítő járőrei a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve Szeged-Szőregen, a Makai úton állítottak meg egy osztrák honosságú családi egyterűt tegnap este. A járművet egy szerb férfi vezette, rajta kívül még 10, magát bangladesi állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a szegedi határrendészeti kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul ellene eljárás. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a férfit, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben összesen 20 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.