Közélet

Katonák fertőtlenítették a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot

Katonák fertőtlenítették a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot

2020. október 26., hétfő
Katonák fertőtlenítették a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot

A Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportjai és a Magyar Honvédség más alakulatainak felkészített fertőtlenítő rajai - az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére - 58 oktatási intézményt, köztük szegedi iskolákat is, fertőtlenítenek az őszi szünetben. 

Kállai Ernő, a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred hídépítő zászlóaljának parancsnoka a távirati irodának elmondta, hogy magas alkoholtartalmú szerrel végzi két raj, összesen hat katona az áramtalanított iskola fertőtlenítését. A körülbelül 3 és fél órás munka során a falakat, minden belső felületet, elektronikai eszközt le tudnak fertőtleníti. Az alezredes közölte: a szer hatása a következő igazolt fertőzésig kitart.

Vasárnap a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban dolgoztak a katonák, de a napokban több szegedi tanintézmény fertőtlenítése is megtörténik- így ma az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola épülete került sorra.

(Fotók: honvedelem.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.