Sport

Jogi lépéseket fontolgat a MOL-Pick Szeged az EHF ellen

Jogi lépéseket fontolgat a MOL-Pick Szeged az EHF ellen

2020. október 28., szerda
Jogi lépéseket fontolgat a MOL-Pick Szeged az EHF ellen

A MOL-Pick Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter jogi lépéseket fontolgat, amiért az Európai Kézilabda-szövetség kötelezte a csapatot, hogy  pályára lépjen Bresztben, miközben az már a kezdés előtt kiderült, hogy a fehéroroszoknál többen is elkapták a koronavírust - mondta a klubvezető a Nemzeti Sportnak.

Szűcs Ernő Péter szerint a bresztiek már korábban tudtak arról, hogy van fertőzött játékosuk, de azt csak az utolsó pillanatban közölték, amikor már a szegediek is helyszínen voltak. Az EHF ugyan mérlegelte a meccs elhalasztását, de az utolsó pillanatban ahhoz nem járult hozzá - egy finoman szólva is kétséges "tisztaságú" PCR-teszt alapján kötelezték a szegedieket a meccsre. Az eredmény ismert - a MOL-Pick Szeged újabb három játékosa fertőződött meg és a csapat harmadszor is karanténba került.

- Az EHF-nek küldtünk egy keményebb hangvételű levelet, tudattuk, ebben vastagon benne van a szervezet. Az értesítésben a halasztáson kívül csak annyi szerepelt, hogy kivizsgálják a történteket. Mi viszont semmiképp nem megyünk szó nélkül el emellett, megtesszük a megfelelő jogi lépéseket, mert minden értelemben jelentős kár ért minket. Továbbá javasolni fogjuk az európai szövetségnek, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség delegáljon egy ellenőrt a PCR-tesztekre, mert komolytalannak érzem ezt az egész procedúrát. Ha pedig egy klub elmulasztja a bejelentési kötelezettségét – ahogy azt a Breszt is tette –, a legszigorúbb jogi eszközökkel lépjenek fel ellene - fejtette ki Szűcs Ernő Péter.

Hozzátette, hogy a rendelkezésre álló adminisztratív eszközökkel harcolnak, hogy feltárják a hibákat, amelyeket rögtön jeleznek a megfelelő szerveknek. - Nem fogunk azonban visszalépni semmilyen versenysorozattól, tisztességgel kiállunk mindenki ellen. Gyakorló ügyvédként nem szeretek jogászkodni a sportban, de az én olvasatomban ez akár a bűncselekmény fogalmát is kimeríti. Nyilván nem Magyarországon, habár most éppen más egészségét veszélyeztették, ezért pedig felelősségre vonás jár - jelentette ki a klubvezető.

A teljes interjúban - ami itt elolvasható - szóba került még, hogy milyen céljai lehetnek a csapatnak a jelenlegi helyzetben, illetve hogyan képzeli el a futó sorozatok befejezését, valamint reálisnak érzi-e vagy sem a januári férfikézilabda-világbajnokság megrendezését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.