Jogi lépéseket fontolgat a MOL-Pick Szeged az EHF ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A breszti meccs miatt fordulnának bírósághoz.

A MOL-Pick Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter jogi lépéseket fontolgat, amiért az Európai Kézilabda-szövetség kötelezte a csapatot, hogy  pályára lépjen Bresztben, miközben az már a kezdés előtt kiderült, hogy a fehéroroszoknál többen is elkapták a koronavírust – mondta a klubvezető a Nemzeti Sportnak.

Szűcs Ernő Péter szerint a bresztiek már korábban tudtak arról, hogy van fertőzött játékosuk, de azt csak az utolsó pillanatban közölték, amikor már a szegediek is helyszínen voltak. Az EHF ugyan mérlegelte a meccs elhalasztását, de az utolsó pillanatban ahhoz nem járult hozzá – egy finoman szólva is kétséges “tisztaságú” PCR-teszt alapján kötelezték a szegedieket a meccsre. Az eredmény ismert – a MOL-Pick Szeged újabb három játékosa fertőződött meg és a csapat harmadszor is karanténba került.

– Az EHF-nek küldtünk egy keményebb hangvételű levelet, tudattuk, ebben vastagon benne van a szervezet. Az értesítésben a halasztáson kívül csak annyi szerepelt, hogy kivizsgálják a történteket. Mi viszont semmiképp nem megyünk szó nélkül el emellett, megtesszük a megfelelő jogi lépéseket, mert minden értelemben jelentős kár ért minket. Továbbá javasolni fogjuk az európai szövetségnek, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség delegáljon egy ellenőrt a PCR-tesztekre, mert komolytalannak érzem ezt az egész procedúrát. Ha pedig egy klub elmulasztja a bejelentési kötelezettségét – ahogy azt a Breszt is tette –, a legszigorúbb jogi eszközökkel lépjenek fel ellene – fejtette ki Szűcs Ernő Péter.

Hozzátette, hogy a rendelkezésre álló adminisztratív eszközökkel harcolnak, hogy feltárják a hibákat, amelyeket rögtön jeleznek a megfelelő szerveknek. – Nem fogunk azonban visszalépni semmilyen versenysorozattól, tisztességgel kiállunk mindenki ellen. Gyakorló ügyvédként nem szeretek jogászkodni a sportban, de az én olvasatomban ez akár a bűncselekmény fogalmát is kimeríti. Nyilván nem Magyarországon, habár most éppen más egészségét veszélyeztették, ezért pedig felelősségre vonás jár – jelentette ki a klubvezető.

A teljes interjúban – ami itt elolvasható – szóba került még, hogy milyen céljai lehetnek a csapatnak a jelenlegi helyzetben, illetve hogyan képzeli el a futó sorozatok befejezését, valamint reálisnak érzi-e vagy sem a januári férfikézilabda-világbajnokság megrendezését.

Előző sztori

Búcsúzott a Magyar Kupától a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Decemberben már olthatnak az új típusú koronavírus ellen Európában

Legutóbbi hasonló cikkek