Közélet

Háromszor intézkedtek eddig az iskolaőrök Csongrád-Csanádban

Háromszor intézkedtek eddig az iskolaőrök Csongrád-Csanádban

2020. október 5., hétfő
Háromszor intézkedtek eddig az iskolaőrök Csongrád-Csanádban

Az országban szeptember 1. és 30. között 206 esetben volt szükség az iskolaőrök intézkedésére, elsősorban bűnmegelőzési célú figyelemfelhívásra. Testi kényszert összesen kétszer kellett alkalmazniuk, egyéb kényszerítő eszköz alkalmazására nem volt szükség.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint Csongrád-Csanádban mindössze három alkalommal intézkedtek az iskolaőrök az iskolákban.

Az első hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy az iskolaőrök fogadtatása az egyes intézményekben kedvező volt mind a pedagógusok, mind a diákok részéről. A rendőrség kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel, és kiemelt feladatként kezeli az iskolaőrök utánképzését.

Az iskolaőr a rendelkezésére álló kényszerítő eszközöket kizárólag legvégső esetben használhatja, ha a saját vagy másvalaki élete, testi épsége veszélybe kerül. Az iskolaőr tevékenységét csak a nevelési, oktatási intézmény területén, tanítási időben végzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.