Gyors gyirmóti gól döntött

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kevés volt a mezőnyfölény a győzelemhez.

A vasárnapi, Ajka elleni 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen lágyéksérülést szenvedő Germán Tamás nem épült fel a meccsre, így változtatni kellett Dobos Barnának a kezdőcsapaton.

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 4. percben a hibázó szegedi védők közül Szatmári István lépett ki ziccerben, majd a menteni igyekvő Varga Bence kapus mellett higgadtan a hálóba lőtt.

A gól után a szegediek akarata érvényesült, uralták a középpályát, de a kapu előtt rendre elbizonytalanodtak. A gyirmótiak apró szabálytalanságok tömkelegével tördelték a játékot, ami egyfelől a színvonalnak nem tett jót, másfelől érezhetően a szegedieknek sem feküdt ez a stílus.

A térfélcsere után egy-egy rövid periódusra ugyan magához tudta ragadni a kezdeményezést a Gyirmót, de fölényben a szegediek játszottak. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is hiába alakultak ígéretesen a hazai támadások, a tizenhatos vonalánál “elfogyott a tudomány”. A mezőnyfölény meddő volt és ezen a csereként pályára lépők sem tudtak segíteni.

MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
 – Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szerezni. A korai gól eldöntötte a találkozót. Voltak helyzeteink, de többet kellett volna tenni fizikailag azért, hogy gólt szerezzünk. A Gyirmót masszívan védekezett, ennek feltöréséhez kreatívabban kellett volna játszanunk. A beívelések nem voltak jók, de eddig sem tudtunk érvényesülni ezekből a helyzetekből.
Csertői Aurél:
 – Szenzációsan kezdtünk, gólt szereztünk, két százszázalékos helyzetünk volt, azaz ekkor eldönthettük volna a meccset. Kézben tartottuk a mérkőzést, és legalább ezzel az egy találattal megérdemelten nyertünk.

LABDARÚGÓ NB II 9. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GA–GYIRMÓT FC GYŐR 01 (01)
Szeged, 
Szent Gellért Fórum, 649 néző. Vezette: Káprály Mihály (Medovarszki J., Csatári)
Szeged-Csanád GA: Varga Bence – Ódor (Gréczi, 86.), Moga, Szilvási, Mohl – Jovanovic, Oláh G. – Varga Sz. (Bitó, 79.), Dobos Á., Kóródi (Kárász, 63.) – Grumics (Takács T., 63.). Vezetőedző: Dobos Barna
Gyirmót FC Győr:
 Hársfalvi – Juhász Zs., Hudák D., Széles (Lázár P., 30.), Szegi – Vass Á. – Nagy P. (Nagy K., 86.), Szatmári I. (Somogyi-Bakos, 86.), Heffler N. (Herjeczki, 63.) – Varga Barnabás, Hajdú Á. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Szatmári I. (4.)

Vereségükkel a szegediek 14 ponttal a 15. helyen állnak a tabellán. Legközelebb vasárnap 17 órától Kaposváron lépnek pályára.

Előző sztori

Kettészakad az ország

Következő sztori

A második félidőben parádézott a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek