Sport

Gyors gyirmóti gól döntött

Gyors gyirmóti gól döntött

2020. október 21., szerda
Gyors gyirmóti gól döntött

A vasárnapi, Ajka elleni 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen lágyéksérülést szenvedő Germán Tamás nem épült fel a meccsre, így változtatni kellett Dobos Barnának a kezdőcsapaton.

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 4. percben a hibázó szegedi védők közül Szatmári István lépett ki ziccerben, majd a menteni igyekvő Varga Bence kapus mellett higgadtan a hálóba lőtt.

A gól után a szegediek akarata érvényesült, uralták a középpályát, de a kapu előtt rendre elbizonytalanodtak. A gyirmótiak apró szabálytalanságok tömkelegével tördelték a játékot, ami egyfelől a színvonalnak nem tett jót, másfelől érezhetően a szegedieknek sem feküdt ez a stílus.

A térfélcsere után egy-egy rövid periódusra ugyan magához tudta ragadni a kezdeményezést a Gyirmót, de fölényben a szegediek játszottak. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is hiába alakultak ígéretesen a hazai támadások, a tizenhatos vonalánál "elfogyott a tudomány". A mezőnyfölény meddő volt és ezen a csereként pályára lépők sem tudtak segíteni.

MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
 – Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szerezni. A korai gól eldöntötte a találkozót. Voltak helyzeteink, de többet kellett volna tenni fizikailag azért, hogy gólt szerezzünk. A Gyirmót masszívan védekezett, ennek feltöréséhez kreatívabban kellett volna játszanunk. A beívelések nem voltak jók, de eddig sem tudtunk érvényesülni ezekből a helyzetekből.
Csertői Aurél:
 – Szenzációsan kezdtünk, gólt szereztünk, két százszázalékos helyzetünk volt, azaz ekkor eldönthettük volna a meccset. Kézben tartottuk a mérkőzést, és legalább ezzel az egy találattal megérdemelten nyertünk.

LABDARÚGÓ NB II 9. FORDULÓ
SZEGED-CSANÁD GA–GYIRMÓT FC GYŐR 01 (01)
Szeged, 
Szent Gellért Fórum, 649 néző. Vezette: Káprály Mihály (Medovarszki J., Csatári)
Szeged-Csanád GA: Varga Bence – Ódor (Gréczi, 86.), Moga, Szilvási, Mohl – Jovanovic, Oláh G. – Varga Sz. (Bitó, 79.), Dobos Á., Kóródi (Kárász, 63.) – Grumics (Takács T., 63.). Vezetőedző: Dobos Barna
Gyirmót FC Győr:
 Hársfalvi – Juhász Zs., Hudák D., Széles (Lázár P., 30.), Szegi – Vass Á. – Nagy P. (Nagy K., 86.), Szatmári I. (Somogyi-Bakos, 86.), Heffler N. (Herjeczki, 63.) – Varga Barnabás, Hajdú Á. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Szatmári I. (4.)

Vereségükkel a szegediek 14 ponttal a 15. helyen állnak a tabellán. Legközelebb vasárnap 17 órától Kaposváron lépnek pályára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.