Sport

Góllal tért vissza a Ferencváros a Bajnokok Ligájába

Góllal tért vissza a Ferencváros a Bajnokok Ligájába

2020. október 20., kedd
Góllal tért vissza a Ferencváros a Bajnokok Ligájába

A Ferencváros összeállítása négy helyen változott a Molde elleni BL play-off mérkőzéshez képest: bekerült a kezdőbe Kovacevic, Civic, Laidouni és Isael is. Szergej Rebrov ezúttal 4-3-3-as formációban küldte pályára csapatát.

Ronald Koeman is négy helyen változtatott a Getafe ellen vereséget szenvedő kezdő csapatán: Busquets helyett a nyáron a Juventustól érkező Pjanjic kapott helyet, Griezmannt Coutinho váltotta, valamint bekerült a csapatba Trincao és Fati is. A katalánok mestere 4-2-3-1-es alakzat mellett tette le voksát.

Bátran kezdett a magyar bajnok: a kilencedik percben Civic indításával lépett ki Tokmac, majd óriási erővel a kapuba bombázott, a dolog szépség hibája, hogy a norvég támadó lesen kapta a labdát.

Bő negyedóra elteltével veszélyeztett először a Barcelona: Messi távoli kísérleténél kellett hárítania Dibusznak, a kipattanónál sikerült tisztáznia Kovacevicnek.

A másik oldalon a félidő legnagyobb ferencvárosi helyzetét könyvelhettük el: Tokmac lekészítése után Isael szétforgácsolta a baloldali kapufát.

A huszonhatodik percben sajnos az addig koncentráltan futballozó magyar védelem összehozott egy büntetőt: Messi egy szép szólót követően Kovacevic mellett terült el a tizenhatoson belül. Habár Dibusz jó irányba dőlt, a tizenegyest a sértett gólra váltotta.

Harminchatodik percben szenzációs védést produkált a magyar kapus: Messi centerezését követően Fati lőtt közelről. Egy minutummal később az argentin klasszis kapufát lőtt, igaz lesről tette mindezt. A másik oldalon Zubkov kísérlete jócskán kapu mellé ment.

Három perccel a félidő vége előtt megduplázta előnyét a házigazda: de Jong védelem mögé löbbölt labdáját a mélységből beinduló Fati elpasszolta Dibusz mellett, így kettő-nullával fordulhattak a csapatok.

A második félidő hetedik percében asszisztot jegyzett Fati: a fiatal támadó passzát követően Coutinho megpattanó lövése utat talált a Ferencváros kapujába.

A hatvannyolcadik minutumban Tokmac lépett ki egy hosszú labdával, a büntetőterületen belülre érve pedig lerántotta őt Pique, aki ezért piros lapot, a Ferencváros pedig büntetőt kapott.

A tizenegyest Haratin magabiztosan értékesítette, és ez azt jelentette, hogy a Ferencváros 9099 nap után szerzett ismét gólt a Bajnokok Ligája csoportkörében. Legutóbb még 1995. november 22-én, a Grasshoppers elleni hazai, 3-3-as döntetlennel végződő találkozón Nyilas Elek volt eredményes a zöld-fehéreknél.

A találatot követően bátrabbá vált a Ferencváros, de újabb gólt a katalánok szereztek:

a nyolcvankettedik percben a csereemberek hozták össze az újabb hazai gólt: Dembele passza után Pedri közeli lövésébe csak belekapni tudott Dibusz, a labda a hálóban kötött ki.

A rendes játékidő utolsó percében Messi szolgálta ki Dembelét, aki kíméletlenül lőtt a léc alá és ezzel beállította az 5-1-es végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén a Juventus 2-0-ra nyert a Dinamo Kijev otthonában.

A Ferencváros a második fordulóban, október 28-án az ukrán bajnokot fogadja a Groupama Arénában.

UEFA Bajnokok Ligája csoportkör, 1. forduló
FC Barcelona – Ferencvárosi TC 5-1 (2-0)
Camp Nou, zárt kapuk mögött. Vezette: Scharer (svájci).
FC Barcelona: Neto – Roberto Firpo 62.), Pique, Legnlet, Dest, Pjanic (Busquets 76.), de Jong, Trincao (Dembele 63.), Coutinho (Araujo 68.), Fati (Pedri 63.), Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman.
Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka (Lovrencsics 77.), Blazic (Heister 63.), Kovacevic, Civic, Haratin, Laidouni (Somalia 63.), Sigér, Zubkov (Mak 71.), Tokmac (Boli 71.), Isael. Vezetőedző: Szergej Rebrov.
Gól: Messi (27.- büntetőből), Fati (42.), Coutinho (52.), Pedri (82.), Dembele (89.) ill. Haratin (70. - büntetőből).
Sárga lap: Laidouni (32.), Civic (44.), Haratin (85.), Kovacevic (92.).
Kiállítva: Pique (68.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.