Sport

Fucsovics a nyolcaddöntőben búcsúzott a Roland Garroson

Fucsovics a nyolcaddöntőben búcsúzott a Roland Garroson

2020. október 5., hétfő
Fucsovics a nyolcaddöntőben búcsúzott a Roland Garroson

A világranglistán 63. magyar játékos karrierje harmadik Grand Slam-nyolcaddöntőjében 5:4-nél nem tudta kiszerválni a nyitószettet, a rövidítésben viszont már egyértelműen jobb volt ellenfelénél. A második játszmában a nyíregyházi teniszező 5:2-nél megtorpant, és ellenfele erőre kapva sorozatban öt gémet hozva fordított.

A harmadik felvonás hullámzó küzdelmet és öt bréket hozott, a kiélezett pillanatokban a moszkvai ellenfél koncentrált jobban, így 2 óra 53 perc elteltével már ő volt szettelőnyben. A negyedik játszma első bréklabdái a magyar játékos 5:4-es vezetésénél egyben szettlabdák is voltak, de nem tudott élni velük, aztán a tie-breakben már Rubljov volt jobb. A találkozó 3 óra 53 percig tartott.

Fucsovics a jövő héttől így is visszatér a top 50-be a világranglistán, párizsi szerepléséért pedig - az egyest és a párost is beleszámítva - 213 ezer eurót (75 millió forint) kap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.