Fucsovics a nyolcaddöntőben búcsúzott a Roland Garroson

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar teniszező újra a TOP 50-ben lesz a világranglistán.

A világranglistán 63. magyar játékos karrierje harmadik Grand Slam-nyolcaddöntőjében 5:4-nél nem tudta kiszerválni a nyitószettet, a rövidítésben viszont már egyértelműen jobb volt ellenfelénél. A második játszmában a nyíregyházi teniszező 5:2-nél megtorpant, és ellenfele erőre kapva sorozatban öt gémet hozva fordított.

A harmadik felvonás hullámzó küzdelmet és öt bréket hozott, a kiélezett pillanatokban a moszkvai ellenfél koncentrált jobban, így 2 óra 53 perc elteltével már ő volt szettelőnyben. A negyedik játszma első bréklabdái a magyar játékos 5:4-es vezetésénél egyben szettlabdák is voltak, de nem tudott élni velük, aztán a tie-breakben már Rubljov volt jobb. A találkozó 3 óra 53 percig tartott.

Fucsovics a jövő héttől így is visszatér a top 50-be a világranglistán, párizsi szerepléséért pedig – az egyest és a párost is beleszámítva – 213 ezer eurót (75 millió forint) kap.

Előző sztori

Mi dönthetünk, hogy mi legyen a neve a vadaspark kis pingvinjének

Következő sztori

Gulácsi és Sallai csak a bolgárok ellen játszhat, Szoboszlai ott sem