Fényév távolság Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legnépszerűbb magyar musical bemutatójára készülnek a színházban.

November 20-tól láthatja a szegedi közönség a Nagyszínházban Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter klasszikusát, A padlást. A félig mese, félig musical 9-99 éves korig a nézők kedvence, a legsikeresebb magyar musical. A szegedi feldolgozás Méhes László rendezésében kerül színpadra, a mai olvasópróbával kezdetét vette a próbafolyamat.

Méhes László rendező elmondta, olyan csodát szeretnének teremteni a színpadon, amelytől a gyerekek színházba járókká válnak, de a felnőttek is egy erős, megható történetre számíthatnak. A rendező előrevetítette, hogy nagyszerű színészi alakítások mellett csodálatos zene, fantasztikus dalszövegek és gyönyörű látvány fogja jellemezni a produkciót.

Az 1988-asősbemutató ótaeltelt több mint három évtizedben számos generáció nőtt fel azörökzöld mesén. A történet szerintRádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik apadláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem–Kölyök,Meglökő, Herceg és Lámpás–azigazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őketegy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek.

A szellemeketcsak azok láthatják, „akinek a szíve olyan romlatlan és tiszta,mint a gyerekeké”.Fényév távolság, Valahol, Szilvás gombóc,Enyém a pálya–mindannyiunk fülében ott csengenekezekadallamok, így a darab nem pusztán azok számára jelent feledhetetlen szórakozást, akikelőször látják, hanem azoknak is, akik gyerekkoruk meghatározó színházi élményét szeretnékújraélni

Előző sztori

Müller Cecília: nem szabad belefáradnunk a járványba

Következő sztori

Fölényes győzelmet aratott a szegedi tekecsapat

Legutóbbi hasonló cikkek