/

Felfüggesztett börtönt kaptak a Röszkénél elfogott határsértők

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Járásbíróság azt a három szír állampolgárt, akiket szerda hajnalban fogtak el Röszkén, miután migránsok egy csoportja kövekkel dobálta meg a járőröket.

A bíróság határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek a 30, 41 és 42 éves férfit. A vádlottakat a szabadságvesztés mellett két évre kiutasították Magyarország területéről.

Szerdára virradóra negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél. A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerák segítségével felfedezték, hogy a migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán kisebb csoportokban, létrák segítségével próbálnak meg az ideiglenes biztonsági határzárra felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

A határsértők erőszakosan léptek fel a határt védő járőrökkel szemben, kövekkel dobálták meg őket, eközben a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett. A rendőrök több csoport erőszakos átlépési kísérletét megakadályozták, a határtól ötszáz méterre pedig elfogták a három szír férfit.

A vádlottak a bíróság előtt elismerték bűnösségüket, és azt mondták, megbánták a történteket.

A határzárnál történtek miatt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt is eljárás indult ismeretlen tettesek ellen.

(MTI)

Előző sztori

Lazítson a Holt-Maros partján!

Következő sztori

Kigyulladt egy kisbusz Vásárhelyen