Krimi

Felfüggesztett börtönt kaptak a Röszkénél elfogott határsértők

Felfüggesztett börtönt kaptak a Röszkénél elfogott határsértők

2020. október 2., péntek
Felfüggesztett börtönt kaptak a Röszkénél elfogott határsértők

A bíróság határzár tiltott átlépése bűntettében mondta ki bűnösnek a 30, 41 és 42 éves férfit. A vádlottakat a szabadságvesztés mellett két évre kiutasították Magyarország területéről.

Szerdára virradóra negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél. A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerák segítségével felfedezték, hogy a migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán kisebb csoportokban, létrák segítségével próbálnak meg az ideiglenes biztonsági határzárra felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

A határsértők erőszakosan léptek fel a határt védő járőrökkel szemben, kövekkel dobálták meg őket, eközben a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett. A rendőrök több csoport erőszakos átlépési kísérletét megakadályozták, a határtól ötszáz méterre pedig elfogták a három szír férfit.

A vádlottak a bíróság előtt elismerték bűnösségüket, és azt mondták, megbánták a történteket.

A határzárnál történtek miatt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt is eljárás indult ismeretlen tettesek ellen.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.