Sport

Egyetemek csatáján folytatja a Szedeák

Egyetemek csatáján folytatja a Szedeák

2020. október 30., péntek
Egyetemek csatáján folytatja a Szedeák

Az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a szegedi és debreceni egyetem összecsapására mindkét csapat 1-1 vereséggel érkezik, a Szedeák a Falco ellen kapott ki hosszabbításban, a DEAC a Szolnoki Olaj otthonából jött el pont nélkül. A Szeged viszont két meccsel többet játszott, így négy győzelem szerepel a nevük mellett, szemben a debreceniek két nyert meccsével.

A vírushelyzet és az elhalasztott mérkőzések sora miatt nem könnyű eligazodni a bajnokság tabelláján, Szrecsko Szekulovics csapata azonban a megnyert meccsek számát illetően biztosan listavezető az élvonalban.

A hajdúságiak bombaerős keretet állítottak össze a nyáron, nem titkoltan a dobogóra pályáznak, így a Szedeáknak alaposan meg kell majd küzdenie az újabb sikerért.

A csapatok egyetemi kötődése mellett további pikantériát ad a meccsnek, hogy a DEAC másodedzője az az Andjelko Mandics, aki korábban két és fél éven át a Szedeákot irányította, és most először tér vissza ellenfélként az újszegedi sportcsarnokba.

A szegediek kedden nagy csatában gyűrték le hazai pályán az Oroszlányt, ám az örömük mégsem lehetett felhőtlen, mivel az utolsó másodpercekben a szerb légiós, Djordje Dzseletovics térdsérülést szenvedett. Az orvosi vizsgálatok alapján azóta kiderült, a 27 éves erőcsatár sérülése korántsem olyan súlyos, mint amilyennek az első pillanatban tűnt, ám Dzseletovics szereplése a szombati rangadón így is erősen kérdéses.

- Fárasztó meccs volt az Oroszlány elleni, nagyon jól kezdtünk, de a magabiztos vezetés tudatában talán túlságosan megnyugodtunk és végig küzdeni kellett a győzelemért – mondta Kerpel-Fronius Balázs, a Szedeák bedobója, aki tíz ponttal vette ki a részét a keddi sikerből. – Ami pedig a következő feladatot illeti: a DEAC-cal a felkészülés alatt több edzőmeccset is játszottunk, amelyeken a debreceniek nyertek, de hazai pályán nagyobb esélyünk lehet a győzelemre. Szombati ellenfelünk rendkívül fizikális csapat, magas ritmusban kosárlabdáznak, Moody és Tóth Ádám játékára építenek, az ő lefékezésük tehát mindenképpen kulcskérdés lesz. Jó hangulatban vagyunk, örülünk, hogy jól kezdtük a szezont, ebből tudunk építkezni. A Falco ellen idegenben megmutattuk, hogy az élcsapatok ellen is van keresnivalónk, szurkolóink segítségével a Debrecent is meglephetjük - tette hozzá a kosaras.

A vírushelyzet miatt a belépéskor mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét, csak 37,5 fok alatti testhővel lehet a csarnokba belépni, illetve a maszk viselése mindenkinek kötelező. A beléptetés zavartalansága miatt érdemes idejében a csarnokba érkezni.

A Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC NB I/A csoportos mérkőzés szombaton este 19 óra 5 perckor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban, a találkozót az M4SPort+ élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.