Közélet

Egyelőre nem lesz digitális oktatás az iskolákban

Egyelőre nem lesz digitális oktatás az iskolákban

2020. október 22., csütörtök
Egyelőre nem lesz digitális oktatás az iskolákban

Közölte: Európában elhunytak tekintetében nyolc ország van előttünk, 18 mögöttünk.

Sikerült felkészíteni az egészségügyet a második hullámra. Az ágyak 47 százaléka ma is üres, műtéteket nem kell elhalasztani. A szükséges tárgyi feltételeket is sikerült biztosítani, de az is fontos, hogy az orvosok és ápolók felé fejezzük ki elismerésünket, ezért november 1-től 20 százalékkal nő az ápolók bére.

Van utánpótlás az influenzaoltásból

A koronavírus elleni vakcináról Gulyás Gergely úgy fogalmazott: az Oroszországból és Kínából származó készítményeket az operatív törzs fogja megvizsgálni. Amennyiben megfelelő, Magyarország vásárol belőle, méghozzá első körben.

Gulyás az influenza elleni oltás kapcsán arra biztat, hogy

mindenki oltassa be magát az ingyenesen elérhető vakcinával, mert elkerülhető a két betegség kombinációja.

– 1,3 millió oltóanyag áll rendelkezésre, de ha szükséges, akkor külföldről pótolni tudjuk, majd gyártani is fogunk – mondta a miniszter.

A kormány döntött az idei Szép-kártya június 30-ig meghosszabbított keretéről: évi 400 ezerről 800 ezer forintra emelkedett a adható cafeteria. A kártya a belföldi turizmust támogatja, Gulyás azt kéri, hogy senki se menjen külföldre, még síelni se, mert a síközpontok gócpontokká válhatnak.

Jourová persona non grata

Gulyás Gergely kérdésre azt mondta, hogy súlyos ügy a szlovák állampolgár halála (akit rendőrök vertek meg) Belgiumban. Amikor nem politikai zsarolásra használják a jogállamiságot, akkor jóval kisebb az érdeklődés a jogállami kérdések iránt.

Vera Jouróvát továbbra is persona non gratának tekinti a kormány.

Gulyás Gergely a DK-s áramlopási botrányáról azt mondta, alapos a gyanú, hogy lopás történt, a hatóságok feladata az eljárás. Lopni tilos ellenzéki képviselőknek is – tette hozzá. A miniszter azt mondta, az ügy politikai következménye az, ha a választók levonják a következtetéseket.

Egyelőre nem lesz digitális oktatás

Arról, hogy tervezi-e a kormány, hogy az őszi szünet után visszaállnak az iskolák a digitális oktatásra, a miniszter azt válaszolta: nincs ilyen terv, de ott, ahol kellett, osztályokat vagy egész iskolákat is bezártak.

A minisztert arról is kérdezték, mi lehet a megoldása az SZFE patthelyzetének. Azt felelte: mivel a kormánynak nincs hatásköre az ügyben, ezért megoldási javaslattal sem tudnak előállni. Hozzátette: a kormánynak nincs politikai szándéka az ügyben, egyetlen cél, hogy minél színvonalasabb színi oktatás legyen, ehhez az anyagi forrásokat biztosították.

Arról, hogy mikorra várható a járványcsúcs, elmondta:

mivel a szakmai vélemények széttartanak, ezért nem könnyű jósolni ezzel kapcsolatban, viszont abban a legtöbb szakértő egyetért, hogy a vakcina jövő nyárra kész lehet.

Több tesztet végeznek

Gulyás Gergely a kriptonvaluta szabályozásáról a Magyar Nemzet kérdésére azt mondta: az unió dolgozik az egységes szabályozáson. Ugyancsak a lap kérdésére, miszerint a 15 perces antigén gyorstesztek megjelenésével gyorsabban és többet tudnak-e tesztelni, a miniszter azt mondta: a magyar állam nyitott a gyorstesztek vásárlására, ahogy terjed a fertőzés, több tesztet is végeznek.

(MN)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.