Krimi

Csaknem kétmilliót csalt ki hiszékeny áldozatától egy szegedi áljós

Csaknem kétmilliót csalt ki hiszékeny áldozatától egy szegedi áljós

2020. október 13., kedd
Csaknem kétmilliót csalt ki hiszékeny áldozatától egy szegedi áljós

A vádirat szerint a vádlott egy telefon eladás során ismerte meg a sértettet, akinek már ekkor is álnéven mutatkozott be. A vádlott már az első alkalommal felismerte, hogy a sértett hiszékeny, könnyen befolyásolható személyiség, ezért kis idő múlva, hogy pénzt csaljon ki tőle, előbb telefonon, majd személyesen felvette vele a kapcsolatot.

Miután a vádlott a sértett bizalmába férkőzött, felajánlotta neki, hogy jóstehetsége révén anyagi jóléthez juttatja. Ehhez a vádlott szerint csak annyi kell, hogy a sértettnek egy kis ideig pénzt kell adnia neki. A szabott feltételt teljesítendő a sértett 2019. január és márciusa között négy részletben 1,5 millió forintot adott át a vádlottnak, amelyet részben személyi kölcsönök felvételéből fedezett. Miután több pénzt már nem tudott szerezni, egy idő után a vádlott megelégedett azzal is, ha a sértett bevásárolt neki a boltban vagy egy mobiltelefont adott át részére.

A vádlott sem munkaviszonnyal, sem megélhetést biztosító egyéb jövedelemmel nem rendelkezett, a sértett által neki adott pénzből fedezte kiadásait, azok visszaadása soha nem állt szándékában.

A vádlott által a sértettnek okozott kár 1,7 millió forint volt, amely az eljárás során sem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.