93 migráns próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök 93 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök október 23-án 0 óra és 24 óra között kilenc esetben összesen 49 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Szatymaz, Tiszasziget, valamint Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai október 23-án 1 óra 30 perckor Ásotthalom külterületén, egy belga honosságú kisteherautó rakterében 37 határsértőt találtak megbújva. A csoport tagjai szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A rendőrök az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a férfit, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának információi alapján a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a délelőtti órákban végzett terepkutatás során egy 25 méter hosszú alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén. Az átjáró átvezet az ideiglenes biztonsági határzár alatt, a magyar oldalon lévő kijárata egy használaton kívüli tanya udvarán található. A szemlét követően a hatóságok helyreállítják a helyszínt az eredeti állapotnak megfelelően.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hét migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Itt a vég? Már az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Következő sztori

Hosszú a kamionsor Csanádpalotánál és Röszkénél

Legutóbbi hasonló cikkek