Illegális bevándorlás

99 határsértő próbálkozott legutóbb Csongrád-Csanádban

99 határsértő próbálkozott legutóbb Csongrád-Csanádban

2020. október 31., szombat
99 határsértő próbálkozott legutóbb Csongrád-Csanádban

A járőrök október 30-án 0 óra és 24 óra között 18 esetben összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szatymaz, Röszke, Klárafalva, Ruzsa, Csengele és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, palesztin, marokkói, egyiptomi, bangladesi, indiai, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség járőrei október 30-án 20 órakor Domaszék külterületén, az 55-ös számú főúton állítottak meg egy román honosságú személyautót. A járművet egy román férfi vezette, rajta kívül még egy, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, aki azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrök a román sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Az illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román és egy lengyel honosságú kamionban, összesen kilenc határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen nyolc migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.