99 határsértő próbálkozott legutóbb Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök 99 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök október 30-án 0 óra és 24 óra között 18 esetben összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szatymaz, Röszke, Klárafalva, Ruzsa, Csengele és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, palesztin, marokkói, egyiptomi, bangladesi, indiai, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség járőrei október 30-án 20 órakor Domaszék külterületén, az 55-ös számú főúton állítottak meg egy román honosságú személyautót. A járművet egy román férfi vezette, rajta kívül még egy, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, aki azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrök a román sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Az illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román és egy lengyel honosságú kamionban, összesen kilenc határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen nyolc migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

A gályarabságtól a zsoltárokig: mit jelent a reformáció emléknapja Magyarországon?

Következő sztori

Két migránscsoport is gumicsónakon igyekezett, Szegednél elkapták őket

Legutóbbi hasonló cikkek