Közösség

Kórházlelkészek találkoztak Szegeden

Kórházlelkészek találkoztak Szegeden

2020. október 27., kedd
Kórházlelkészek találkoztak Szegeden

Az egyházmegye kórházlelkészei és a civil munkatársak megosztották egymással a betegágyak mellett megélt tapasztalataikat. Sokat jelent a magányos, elgyengült betegek számára a jó szó, a beszélgetés, egy mosoly, vagy az, ha hallhat arról, hogy mi történik a külvilágban. Többen azt is elmondták, hogy a közösen elmondott ima megnyugvást hozott a betegeknek.

Az egyszerű jelenlét és a szelíd figyelem igazi segítség a kórházban fekvő számára.

Sok szó esett a betegek szentségéről. Kondé Lajos pasztorális püspöki helynök hangsúlyozta, ez egy megerősítő szentség: a közösség a beteg mellé áll imájával. Sajnos az a tapasztalat, hogy sokszor azért nem kérik a hozzátartozók ezt időben, mert attól félnek, hogy utána rövidesen meghal. Ez tévhit. A betegek szentsége erősít, egy ember többször is kérheti. Aki krónikus betegségben szenved vagy idős, annak javasolt évente felvenni.

A résztvevők beszélgettek még a jövőről, ötleteket gyűjtöttek a Covid-19 vírus miatt kialakult speciális helyzethez kapcsolódóan. Imával zárult a találkozás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.