79 határsértővel intézkedtek egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 79 határsértővel, valamint két embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök október 26-án 0 óra és 24 óra között 16 esetben összesen 38 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szőreg, Szatymaz, Röszke, Balástya, Kiszombor és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, tunéziai, palesztin, marokkói, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök október 26-án 0 óra 5 perckor Csanádpalota külterületén, egy török honosságú kisteherautó rakterében négy határsértőt találtak megbújva. A férfiak török állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A rendőrök az illegális migránsokat előállították a nagylaki határrendészeti kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indul. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen tegnap 23 óra 20 perckor egy német kisteherautó rakterének közös ellenőrzése során 28 fő, magukat szír, afgán, illetve iraki állampolgárnak valló személyt fedtek fel a magyar és a román egyenruhások. A sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány kilenc migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Erasmus-napokat rendeztek szegedi iskolák részvételével

Következő sztori

Megújult a Szegedi Akadémiai Bizottság székháza