Sport

Zubai Szabolcs visszatért

Zubai Szabolcs visszatért

2020. szeptember 11., péntek
Zubai Szabolcs visszatért

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a PC Trade Szeged NB I/B-s nőikézilabda-csapata, ahol bejelentették, a MOL-Pick Szeged korábbi játékosa, Zubai Szabolcs a klub operatív igazgatójaként tér vissza a kézilabda világába. A magyar válogatottal a londoni olimpián is pályára lépő egykori játékos tavasszal jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását, bár Orosházán számítottak volna a játékára, de a gyermeke születése után már nem vállalta a napi edzéssel és sok utazással járó újabb bajnoki szezont.

- Nem szerettem volna eltávolodni a kézilabdától, ráadásul az új csapatomnál együtt dolgozhatok Vadkerti Attilával és Laluska Balázzsal, akik nem csak csapattársaim voltak, de a barátaim is. Mindannyian átálltunk a "másik oldalra" és igyekszünk a pályafutásunk alatt megszerzett tapasztalatokat felhasználni és egy sikeres klubot kialakítani - mondta lapunk kérdésére a 211-szeres válogatott.

A felnőttcsapat vezetőedzője testvére, Zubai Gábor munkájába nem szól bele, de a klubvezetés mellett a szakmai munkába is bekapcsolódik. - Már többször voltam edzésen, ahol a beállókkal dolgoztam együtt, a jövőben is segítem majd az edzők munkáját, de csak így. Bár sokat beszélgetünk Gáborral a csapatról, az ő munkájába nem szólok bele - tette hozzá

A PC Trade Szeged szombaton, az Etelka soron 18 órakor a Tempo DSE ellen kezdi meg a bajnokságot. A koronavírus eddig nem szólt bele sem a felnőtt-, sem az utánpótláscsapatok életébe, és mindent megtesznek, hogy a jövőben is így legyen. A felnőttek kerete átalakult nyáron, de a célok változatlanok maradtak. Egy, az utánpótlására építkező, folyamatosan fejlődő csapatot szeretnének kialakítani, mindezt úgy, hogy a bajnokságban is eredményesen szerepeljenek. - A felkészülésünk zavartalan volt, a tervezett munkát maradéktalanul el tudtuk végezni. Bizakodó vagyok, mert ott tartunk most, ahol kell és terveztem. Sok munka vár még ránk, de készen állunk a rajta - összegzett Zubai Gábor vezetőedző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.