Zubai Szabolcs visszatért

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MOL-Pick Szeged korábbi játékosa klubvezetőként folytatja.

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a PC Trade Szeged NB I/B-s nőikézilabda-csapata, ahol bejelentették, a MOL-Pick Szeged korábbi játékosa, Zubai Szabolcs a klub operatív igazgatójaként tér vissza a kézilabda világába. A magyar válogatottal a londoni olimpián is pályára lépő egykori játékos tavasszal jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását, bár Orosházán számítottak volna a játékára, de a gyermeke születése után már nem vállalta a napi edzéssel és sok utazással járó újabb bajnoki szezont.

– Nem szerettem volna eltávolodni a kézilabdától, ráadásul az új csapatomnál együtt dolgozhatok Vadkerti Attilával és Laluska Balázzsal, akik nem csak csapattársaim voltak, de a barátaim is. Mindannyian átálltunk a “másik oldalra” és igyekszünk a pályafutásunk alatt megszerzett tapasztalatokat felhasználni és egy sikeres klubot kialakítani – mondta lapunk kérdésére a 211-szeres válogatott.

A felnőttcsapat vezetőedzője testvére, Zubai Gábor munkájába nem szól bele, de a klubvezetés mellett a szakmai munkába is bekapcsolódik. – Már többször voltam edzésen, ahol a beállókkal dolgoztam együtt, a jövőben is segítem majd az edzők munkáját, de csak így. Bár sokat beszélgetünk Gáborral a csapatról, az ő munkájába nem szólok bele – tette hozzá

A PC Trade Szeged szombaton, az Etelka soron 18 órakor a Tempo DSE ellen kezdi meg a bajnokságot. A koronavírus eddig nem szólt bele sem a felnőtt-, sem az utánpótláscsapatok életébe, és mindent megtesznek, hogy a jövőben is így legyen. A felnőttek kerete átalakult nyáron, de a célok változatlanok maradtak. Egy, az utánpótlására építkező, folyamatosan fejlődő csapatot szeretnének kialakítani, mindezt úgy, hogy a bajnokságban is eredményesen szerepeljenek. – A felkészülésünk zavartalan volt, a tervezett munkát maradéktalanul el tudtuk végezni. Bizakodó vagyok, mert ott tartunk most, ahol kell és terveztem. Sok munka vár még ránk, de készen állunk a rajta – összegzett Zubai Gábor vezetőedző.

Előző sztori

Fontos kormánydöntések születtek a vírus elleni védekezésben

Következő sztori

Két tűzesethez riasztották a megye lánglovagjait