Egészség

Újabb húsz fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

Újabb húsz fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

2020. szeptember 17., csütörtök
Újabb húsz fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

A kormányzati portálon azt írták: 15 170-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 663-ra emelkedett, 4227-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 10 280. Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Kórházban 328 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 28 920-an vannak, a mintavételek száma 580 072.

Kiemelték, ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma tart Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

A kormány szerdai ülésén a beutazási korlátozások fenntartásáról és újabb szigorításokról döntött. Ezeknek értelmében kötelező az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi, szociális intézményekben és ügyfélfogadási irodákban is a maszk használata, valamint 23 óta után be kell zárni a szórakozóhelyeket - tudatták.

A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartani kell a szociális távolságot, gyakran és alaposan kezet kell mosni.

A külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt elrendelt hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! - kérik. Az iskolákba októbertől a tanárok és a diákok csak testhőmérséklet-mérés után léphetnek be.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért - áll a közleményben.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (6500) és Pest megyében (2138) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (802), Győr-Moson-Sopron (556), Hajdú-Bihar (546) és Komárom-Esztergom megye (533). Csongrád-Csanádban hússzal 515-re emelkedett a fertőzöttek száma.A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (103).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.