Egészség

Újabb 32 fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

Újabb 32 fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

2020. szeptember 29., kedd
Újabb 32 fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

A kormányzati portálon azt írták: 25 567-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 757-re emelkedett, 5173-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 19 637. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 54 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 755 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 51-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 23 740-en vannak, a mintavételek száma 704 510-re nőtt.

Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentőségük. Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog - írták.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban is. A vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is azt kérik mindenkitől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért - hangsúlyozták.

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Az operatív törzs jelenleg 26 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 126 osztálynál és 5 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (9649) és Pest megyében (3362) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (1275), Fejér (1200). Csongrád-Csanádban harminckettővel 1129-re emelkedett a fertőzöttek száma. A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (263).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.