Több mint tisztes helytállás Kielcében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MOL-Pick Szeged 26-23-ra kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a Kielce két vereség mellett immár hetedszer győzött.

A vendégcsapat keretéből koronavírusos megbetegedés miatt Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Borut Mackovsek, Dean Bombac, Stanislav Kasparek és Nik Henigman, sérülés miatt Luka Stepancic, Mario Sostaric és Stefán Sigurmannsson hiányzott, ezért több olyan fiatal kézilabdázót is neveztek a meccsre, aki még az NB I-ben is alig kapott lehetőséget, vagy egyáltalán nem játszott.

A szegediek az előzményekhez képest meglepően jól kezdtek, Bogdan Radivojevic vezérletével visszakapaszkodtak 4-1-es hátrányból, ám 6-5-ös állást követően sokkal pontosabban és erőteljesebben játszottak a lengyelek, így a szünetben már öt találat volt az előnyük.

Joan Canellas vezérletével a szegediek csökkentették hátrányukat a második félidőben, majd hosszú ideig felváltva születtek a gólok. A szegedieknek az egyenlítésre nem volt esélyük, de a nehézségek ellenére végig nagyszerűen helytálltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Joan Canellas volt 11 góllal, Bogdan Radivojevic hatszor, a hazaiaknál Alex Dujshebaev nyolcszor volt eredményes.

A Telekom Veszprém csütörtökön a horvát PPD Zagreb csapatát fogadja, a MOL-Pick Szeged pedig jövő csütörtökön az északmacedón Vardar Szkopjét látja vendégül a BL csoportkörében.

VELUX EHF Férfi Kézilabda Bajnokok Ligája csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Lomza Vive Kielce (lengyel) – MOL-Pick Szeged 26-23 (12-7)
Kielce 2000 
néző. Vezette: Madsen, Mortensen (dánok)
KIELCE: A. WOLFF – S. Gudjonsson 2, Karalek 1, A. DUJSHEBAEV 8 (1), Gebala, D. Dujshebaev, KARACIC 4. Csere: Kules 1, Fernández Pérez 4 (1), B. Vujovics 2, Tournat 1, Moryto 2, Sicko 1, Thrastarson. Edző: Talant Dujsebajev
SZEGED: MIKLER – Kecskés, B. Radivojevics 6 (4), Zsitnyikov 3, Gaber, J. CANELLAS 11 (4), J. Källmann 2. Csere: ifj. Rosta, M. Stranovsky 1Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–1. 8. p.: 1–4. 13. p.: 5–4. 26. p.: 9–5. 36. p: 14–10. 40. p.: 16–13. 43. p.: 17–15. 46. p.: 19–17. 54. p.: 23–22
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 12/8
MESTERMÉRLEG
Talant Dujsebajev: – 
Köszönettel tartozunk a Szegednek, amiért ilyen körülmények között is lejátszotta ezt a mérkőzést. Nem vagyok elégedett a csapatommal, a fordulás után a magyarok sokkal intelligensebben játszottak. Nagy nyomás alatt készültünk erre a találkozóra, a két pont volt a legfontosabb. A két kapus remekelt, ahogy Joan Canellas is.
Juan Carlos Pastor: – 
Idegesen kezdtünk, a támadásainkból hiányzott a minőség, de azt már a meccs előtt is tudtuk, hogy lesznek elől gondjaink. A második félidőben viszont jól játszottunk, sikerült meglepni a Kielcét, ezért elégedett vagyok a szoros eredménnyel. Most ilyen helyzetben vagyunk, ehhez kell alkalmazkodni.

MTI
Kiemelt képünk archív

Előző sztori

Még egy napig a szebbik arcát mutatja az időjárás

Következő sztori

Fordulatos meccsen ikszelt a Fradi Norvégiában

Legutóbbi hasonló cikkek