/

Tápai szerint Botka a bűn városává zülleszti Szegedet

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi Fidesz alelnöke szerint mivel a vizsgálati fogságban lévő Joób Márton hónapok óta úgy kap fizetést az önkormányzattól, hogy közben nem látja el a munkáját, akár a hűtlen kezelés gyanúja is felmerülhet.

– Közeledik a pénteki közgyűlés és továbbra sem tudjuk, hogy ki fogja képviselni az újszegedieket és mi lesz Joób Mártonnal – kezdte Tápai.

Mint ismeretes, Botka László régi bizalmasa két hónappal ezelőtt áfacsalásba keveredett, amiért vizsgálati fogságba került, azóta pedig értelemszerűen nem tudja elvégezni a munkáját.

– Jelen információink szerint a vizsgálati fogságot meghosszabbították 90 nappal, ebből arra lehet következtetni, hogy a következő időszakban sem tudja ellátni munkáját – fogalmazott a szegedi Fidesz alelnöke.

Az önkormányzati képviselő szerint megkerülhetetlen kérdés Botka László és a közgyűlés felé, hogy meddig kívánják finanszírozni Joób Mártont munka nélkül.

Ez nemcsak csak erkölcsi, hanem jogi kérdés is, hiszen ha egy el nem végzett munkáért fizet közpénzt az önkormányzat, az hűtlen kezelésnek minősül

– hívta fel a figyelmet, majd rávilágított arra, hogy a sportbizottság határozatképtelen Joób távollétében.

Tápai szerint kettős mércét alkalmaznak a szocialisták, ugyanis a 2014 és 2019 közötti önkormányzati ciklus során volt olyan képviselő, akinek bírósági ügye lett, majd Szondi Ildikó, valamint a teljes MSZP-frakció lemondásra szólította fel, a Joób-ügyben azonban mindenki hallgat a baloldalon.

Felszólítjuk Botka Lászlót és a közgyűlés őt támogató többségét, hogy ne züllesszék a bűn városává Szegedet, hanem a gazdaság fejlesztésével törődjenek

– zárta gondolatait.

Előző sztori

Dráma zajlott egy szegedi teniszpályán

Következő sztori

Most a fiatalok között terjed leginkább a vírus