Közélet

Szünetel a személyes félfogadás az ügyészségeken

Szünetel a személyes félfogadás az ügyészségeken

2020. szeptember 1., kedd
Szünetel a személyes félfogadás az ügyészségeken

Polt Péter legfőbb ügyész a járványügyi helyzet romlására figyelemmel rendelte el határozatlan időre a személyes félfogadás szünetelését.

Az ügyészségek az ügyfélszolgálatot telefonon és elektronikus úton biztosítják.

A rendelkezés nem érinti az idézéseket. Ha személyes megjelenésre vonatkozik az idézés, a megjelenés továbbra is kötelező.

Az új koronavírus okozta megbetegedések terjedésének akadályozása érdekében további biztonsági intézkedéseket is bevezettek: kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk hordása az ügyészségek közös használatú helyiségeiben, valamint ha egy ügyészségi helyiségben egyszerre többen tartózkodnak, továbbá, bíróság vagy más hatóság előtti ügyészi megjelenés, illetve hivatali gépkocsik használata során.

Ügyelni kell továbbá a távolságtartásra és a kézfertőtlenítő rendszeres használatára. A kilincsek, és más hasonló, több személy által rendszeresen érintett felületek gyakori fertőtlenítése szintén a védekezést szolgálja - figyelmeztetett közleményében a LÜ sajtófőosztálya.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.