Szünetel a személyes félfogadás az ügyészségeken

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőtől szünetel a személyes félfogadás az ország valamennyi ügyészségén, az intézkedés nem érinti a személyes megjelenésre vonatkozó idézéseket - tudatta a Legfőbb Ügyészség (LÜ) hétfőn közleményben.

Polt Péter legfőbb ügyész a járványügyi helyzet romlására figyelemmel rendelte el határozatlan időre a személyes félfogadás szünetelését.

Az ügyészségek az ügyfélszolgálatot telefonon és elektronikus úton biztosítják.

A rendelkezés nem érinti az idézéseket. Ha személyes megjelenésre vonatkozik az idézés, a megjelenés továbbra is kötelező.

Az új koronavírus okozta megbetegedések terjedésének akadályozása érdekében további biztonsági intézkedéseket is bevezettek: kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk hordása az ügyészségek közös használatú helyiségeiben, valamint ha egy ügyészségi helyiségben egyszerre többen tartózkodnak, továbbá, bíróság vagy más hatóság előtti ügyészi megjelenés, illetve hivatali gépkocsik használata során.

Ügyelni kell továbbá a távolságtartásra és a kézfertőtlenítő rendszeres használatára. A kilincsek, és más hasonló, több személy által rendszeresen érintett felületek gyakori fertőtlenítése szintén a védekezést szolgálja – figyelmeztetett közleményében a LÜ sajtófőosztálya.

(MTI)

Előző sztori

A vártnál jobb szezont zár a Hagymatikum

Következő sztori

Villám csapott egy ásotthalmi házba