SZKHT: Betegen ne használjuk a tömegközlekedést!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hat évnél fiatalabb utasokat leszámítva mindenki számára kötelező a maszkviselés a szegedi tömegközlekedési járatokon.

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) közleménye értelmében a szegedi helyi közösségi közlekedési járatokon a hatodik életévét be nem töltött kiskorúakat leszámítva minden utasnak kötelező a száj és orr eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. arra kéri az utasokat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a helyi közösségi közlekedés járatait.

Az SZKHT Kft. forgalmi- és utasellenőrei azokat az utasokat, akik nem előírásszerűen viselik a maszkot, felszólítják a maszk megfelelő használatára.

Az utazásból kizárják azokat az utasokat, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat

– derül ki a közleményből.

Megemlítik, hogy a Volánbusz Zrt. és a Szegedi Közlekedési Kft. járművezetői kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesz eleget.

Kitérnek arra is, hogyha az utas megtagadja szája és orra eltakarását, nem veszi tudomásul a felszállás tiltását vagy az utazásból való kizárást, a forgalmi- és utasellenőr vagy a járművezető rendőri intézkedést kérhet a helyzet kezelésére. A hatóság ilyen esetben szabálysértési eljárást kezdeményezhet, és 10 ezertől 50 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Előző sztori

Magyarországnak működnie kell – mondja Kocsis Máté

Következő sztori

Szüreti mulatságot szerveznek gyermekotthonban élő fiataloknak Szegeden