Akár ötvenezer forintos büntetés is járhat, ha maszk nélkül utazunk Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember közepétől további szigorítások lépnek életbe a közösségi közlekedésben.

Leszállítanak

Mint arról lapunk is beszámolt, szeptember 15-től szigorúbb intézkedésekkel védik szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a helyközi közlekedési szolgáltatók. Keddtől kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain.

A BKK is szigorít

Budapesten is szigorítottak. A fővárosi operatív törzs döntése alapján a BKK járatain nagyobb létszámmal zajlik az ellenőrzés, és az utazásból való kizárás lehetősége mellett 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabnak, ha valaki a közösségi közlekedési szolgáltatás használata során nem, vagy nem szabályosan takarja el az arcát.

Válaszok nélkül

Mindezek tükrében szerettük volna megtudni a Szegedi Közlekedési Társaságtól, hogy terveznek-e hasonló intézkedéseket bevezetni, de a múlt hét csütörtökön küldött sajtómegkeresésünkre egyelőre nem érkezett válasz. Többek között arra vagyunk kíváncsiak, hogy a szegedi utazóközönség mennyire tartja be a járványügyi előírásokat, valamint arra is rákérdeztünk, hogy az iskolakezdés milyen hatással volt az utasforgalomra.

A rendőrség intézkedik

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Szeged Televíziónak elmondta, az az utas, amely nem tesz eleget a maszkhasználatnak, kizárható a szolgáltatás igénybevételéből.

Ebben az esetben az ellenőr rendőrt vonhat be az intézkedésbe, az egyenruhás pedig a következő megállók valamelyikénél szabálysértési eljárás alá vonhatja az utast, ez pedig akár 50 ezer forintos büntetéssel is járhat

– derül ki a Szeged TV riportjából.

Előző sztori

79-en vannak karanténban Vásárhelyen

Következő sztori

Pozitív koronavírustesztet találtak a MOL-Pick Szeged szűkebb környezetében

Legutóbbi hasonló cikkek