Közlekedés

Akár ötvenezer forintos büntetés is járhat, ha maszk nélkül utazunk Szegeden

Akár ötvenezer forintos büntetés is járhat, ha maszk nélkül utazunk Szegeden

2020. szeptember 14., hétfő
Akár ötvenezer forintos büntetés is járhat, ha maszk nélkül utazunk Szegeden

Leszállítanak

Mint arról lapunk is beszámolt, szeptember 15-től szigorúbb intézkedésekkel védik szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a helyközi közlekedési szolgáltatók. Keddtől kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain.

A BKK is szigorít

Budapesten is szigorítottak. A fővárosi operatív törzs döntése alapján a BKK járatain nagyobb létszámmal zajlik az ellenőrzés, és az utazásból való kizárás lehetősége mellett 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabnak, ha valaki a közösségi közlekedési szolgáltatás használata során nem, vagy nem szabályosan takarja el az arcát.

Válaszok nélkül

Mindezek tükrében szerettük volna megtudni a Szegedi Közlekedési Társaságtól, hogy terveznek-e hasonló intézkedéseket bevezetni, de a múlt hét csütörtökön küldött sajtómegkeresésünkre egyelőre nem érkezett válasz. Többek között arra vagyunk kíváncsiak, hogy a szegedi utazóközönség mennyire tartja be a járványügyi előírásokat, valamint arra is rákérdeztünk, hogy az iskolakezdés milyen hatással volt az utasforgalomra.

A rendőrség intézkedik

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Szeged Televíziónak elmondta, az az utas, amely nem tesz eleget a maszkhasználatnak, kizárható a szolgáltatás igénybevételéből.

Ebben az esetben az ellenőr rendőrt vonhat be az intézkedésbe, az egyenruhás pedig a következő megállók valamelyikénél szabálysértési eljárás alá vonhatja az utast, ez pedig akár 50 ezer forintos büntetéssel is járhat

– derül ki a Szeged TV riportjából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.