Szigorítanak az iskolába járás szabályain

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tanulók, a pedagógusok és a szülők egészségét védik.

Csak ott állnak át a digitális tanrendre a tanintézmények, ahol ezt a koronavírus-járvány elleni védekezés megkívánja. Hogy a legtöbb iskolában zavartalanul menjen az oktatás, ahhoz eddig is fontos szabályokat kellett betartani. Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy október 1-től további két fontos szigorítást vezetnek be, ami a tanulók, a pedagógusok és a szülők egészségét egyaránt óvja.

  • Kötelező lesz a testhőmérséklet mérése minden diák és tanár esetében az iskolába lépés pillanatában.
  • Csak a diákok és az iskola dolgozói léphetnek be az intézménybe.

    A döntésekkel kapcsolatban megkerestük a Szegedi Tankerületi Központot, hogy miként készülnek az új intézkedésekre, amint megjönnek a válaszok, megírjuk azokat.

Teljes táppénzt kapnak az iskolában megbetegedett tanárok

Minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki az iskolában fertőződött meg koronavírussal, vagy az intézménybeli történés miatt kényszerül karanténba – közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Facebook-oldalán megjelent interjúban. Kásler Miklós hozzátette: számoltak azzal, hogy a vírus egyes osztályokban megjelenhet, de az, hogy mindegyikben, az teljesen kizárt. Magyarországon több mint 13 ezer helyszínen folyik az oktatás-nevelés, jelen pillanatban ezrelékben mérhető az érintettség A miniszter kijelentette, ezt a helyzetet „uralni” lehet egyes osztályok digitális oktatásra való áttérésével, illetve néhány intézmény esetében átmeneti szünet bevezetésével.

Előző sztori

Szabó Zoltán: Van jövője a szegedi vízilabdának

Következő sztori

Marad a telefonos gyógyszerfelírás