Szabó Bálint kötelezővé tenné a maszkviselést

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője arra kéri az önkormányzati és a Szegeden működő állami intézmények vezetőit, hogy zárt térben tegyék mindenki számára kötelezővé a maszkviselést.

Az önkormányzati képviselő lapunknak elmondta, aggasztónak tartja, hogy a múlt heti bizottsági üléseken a képviselők túlnyomó része nem viselt maszkot.

– A fideszes képviselők többségén volt maszk, akárcsak rajtam, viszont a többiek közül senki nem takarta el az arcát a múlt heti bizottság üléseken.

A mostani helyzetben, amikor mindenkitől elvárják, hogy a védőtávolságot és a maszkviselést betartsa, pont a politikusok nem mutatnak jó példát.

Ráadásul ezeken a bizottsági üléseken a hivataluknál fogva olyan személyek is részt vesznek, akik közvetlenül találkoznak egészségügyi területen ellátottakkal, ezáltal még nagyobb a felelősségünk – fogalmazott Szabó.

Hangsúlyozta, arra kéri a polgármestert, hogy tegye kötelezővé az önkormányzathoz tartozó közintézményekben és cégeknél a zárt térben történő maszkhasználatot.

Előző sztori

Kezdődik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Szegeden

Következő sztori

Lebontották a városképi jelentőségű napsugaras házat