Videó!

Orbán: Az év végén tetőzhet a járvány hazánkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ülést tartott a kormány, a döntésekről Orbán Viktor tájékoztatta a közvéleményt.

A legújabb kormányzati döntésekről tájékoztatott Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután. Bejelentette: a járványügyi szakemberek szerint a második hullám december, január tájékán tetőzhet, de szavai szerint ebben a helyzetben is az a legfontosabb, hogy az ország működőképes maradjon. Mint mondta, az orvosok és ápolók megfelelő számban rendelkezésre állnak és egy vezénylési terv alapján a megfelelő helyekre tudják vezényelni a szakembereket.

Orbán Viktor elmondta, a kormány úgy döntött, fönntartja a beutazási korlátozásokat. Kötelezővé teszik a maszkhasználatot a tömegközlekedési eszközök és üzletek mellett a mozikban, színházakban, valamint a szociális intézményekben. Fenntartják a kórházakban és az idősotthonokban a kijárási korlátozásokat, októbertől az oktatási intézményekben kötelezővé teszik a lázmérést. Végül a miniszterelnök tájékoztatása szerint döntöttek arról is, hogy a szórakozóhelyeket este 11 után be kell zárni.

Orbán Viktor arra kéri az embereket, hogy a szabályokat tartsák be, a rendőrséget pedig a szabályok betartásának ellenőrzésére, ők azok, akik büntetést szabhatnak ki a szabályszegőkre.

A legújabb kormányzati döntések:

  • Fennmaradnak a beutazási korlátozások
  • Kötelező maszkhasználat a mozikban, színházakban, ügyfélszolgálati irodákban
  • Teljes látogatási tilalom fenntartása kórházakban és szociális intézményekben
  • Hőmérséklet-mérés az iskolában október elsejétől, az iskolákba csak tanár és diák léphet be
  • A teszt hatósági áras termék lesz, összege 19 500 forint
  • Szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni
  • A rendőrség tartatja be ezeket az intézkedéseket.

Előző sztori

Földet oszt Ásotthalmon a Mi Hazánk Mozgalom

Következő sztori

Székletmintából mondanák meg Szegeden, mitől működik egy diéta