Nyolc szegedi iskolában állítanak fel hőkapukat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtöktől a tanintézményekbe való belépéskor a kötelező kézfertőtlenítés mellett kötelező lesz megmérni a diákok testhőmérsékletét  is a bejáratánál.

Mint az Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs korábbi sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben egy gyermek testhőmérséklete 37,8-nál magasabb az adott méréskor, akkor haza kell küldeni.

A Szegedi Tankerületi Központtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a város iskoláiban jelenleg is rendelkezésre állnak a testhőmérséklet mérésére szükséges eszközök, de szerdáig újabb, érintésmentes hőmérőket osztanak ki a zavartalan reggeli iskolakezdés érdekében.

Szintén ezt segíti elő, hogy azokban az iskolákban, ahol nagyobb tanulói létszám beléptetését kell megoldani, hőkapukat szerelnek fel. A Tankerületi Központ 8 szegedi iskolában telepít ilyen a kapukat, azt azonban nem részletezték, hogy pontosan melyik intézményekről van szó.

A mérések elvégzése és az iskolába történő beléptetés az intézmények hatáskörébe tartozik. Amennyiben valamelyik diák estében felmerül a fertőzés gyanúja, akkor az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott intézkedési tervet követik a tanintézmények.

Előző sztori

Decemberben indulhat a tram-train próbaüzeme

Következő sztori

Hamarosan véget ér a parlagfűszezon