Gazdaság

Nemesi Pál: Mindenki szeretné a régió tényleges gazdasági fejlődését Szeged központtal!

Nemesi Pál: Mindenki szeretné a régió tényleges gazdasági fejlődését Szeged központtal!

2020. szeptember 7., hétfő
Nemesi Pál: Mindenki szeretné a régió tényleges gazdasági fejlődését Szeged központtal!

- Mi a feladata?
- A gazdasági együttműködésben érintett, illetve a Gazdaságfejlesztési Zónában megvalósuló fejlesztésekhez csatlakozó régiók állami, önkormányzati és gazdasági szereplőivel működöm együtt, az egyes tervek és koncepciók véleményezése körében a Szegedi Tudományegyetemmel, de valamennyi, a fejlesztésekkel érintett állami, önkormányzati és civil szervezettel is együtt dolgozom a jövőben. A célom eddig sem titkoltam: ahogyan arról a különböző sajtóorgánumok felületein, és a közösségi oldalamon is folyamatosan beszámoltam, a munka soha nem állt meg. 2019. október 13-án közel 30 000 szegedi szavazott Szeged központú régiós fejlesztési programomra, elképzeléseimre, és biztos vagyok benne, hogy akik Botka László polgármesterre szavaztak azok is szeretnék a régió tényleges gazdasági fejlődését Szeged központtal.

- A másik három kormánybiztosnak van fideszes kötődése (Mikes, Navracsics, Palkovics), Nemesi Pál nem tagja a Fidesznek. Lehet ennek üzenete a szegedi Fidesz számára?
- Pártpolitikai hovatartozás nélkül kiemelten fontos a régió gazdasági fejlődése.

Itt most nem az a kérdés, hogy ki milyen pártba tartozik, ki hova szavazott, hanem hogy ebben a régióban él, és szeretné érezni a gazdasági fejlődés jótékony hatásait.

Ezért dolgoztam eddig is és ezért dolgozom a jövőben is!

- Hogyan lát munkához? Kikkel ül le tárgyalni először?
- A munkát már rég elkezdtem, aki figyelemmel kíséri a közösségi oldalamat és a sajtóorgánumokban megjelent nyilatkozataimat, az láthatja: minden titulusomban azért dolgoztam és dolgozom, hogy a régió gazdasága dinamikusan fejlődő pályára álljon.

- Mi lesz a magáncégével? Átadta már a családnak, kilép belőle?
- Már tavaly nyilatkoztam arról, hogy mindentől függetlenül vállalkozásaimban elindult egy generációváltás, amelynek eredményeképpen lendületes, magas munkabírású, kiemelt tudással rendelkező fiatalok vezetik a cégeimet, amire nagyon büszke vagyok.

Én a munkában hiszek és kiemelten fontosnak tartom: a pénz csak és kizárólag a fejlesztésekre jöhet a régióba, ebből egy kicsit sem engedek. Az Európai Unió következő, 2021–2027-es költségvetési ciklusa nagy lehetőség Szegednek és Szeged központtal az egész régiónak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.