/

Nemesi Pál: Mindenki szeretné a régió tényleges gazdasági fejlődését Szeged központtal!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosává nevezte ki Orbán Viktor Nemesi Pált - írtuk meg elsőként pár napja. Rajta kívül még három ilyen kormánybiztos van az egész országban: Északnyugat-Magyarországon (Navracsics Tibor), Északkelet-Magyarországon (Palkovics László) és a Dél-dunántúli régióban (Mikes Éva). Nemesi Pálhoz Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megye fejlesztései tartoznak majd. Interjúnkból kiderül, mik a konkrét tervei a kormánybiztosnak.

Mi a feladata?
– A gazdasági együttműködésben érintett, illetve a Gazdaságfejlesztési Zónában megvalósuló fejlesztésekhez csatlakozó régiók állami, önkormányzati és gazdasági szereplőivel működöm együtt, az egyes tervek és koncepciók véleményezése körében a Szegedi Tudományegyetemmel, de valamennyi, a fejlesztésekkel érintett állami, önkormányzati és civil szervezettel is együtt dolgozom a jövőben. A célom eddig sem titkoltam: ahogyan arról a különböző sajtóorgánumok felületein, és a közösségi oldalamon is folyamatosan beszámoltam, a munka soha nem állt meg. 2019. október 13-án közel 30 000 szegedi szavazott Szeged központú régiós fejlesztési programomra, elképzeléseimre, és biztos vagyok benne, hogy akik Botka László polgármesterre szavaztak azok is szeretnék a régió tényleges gazdasági fejlődését Szeged központtal.

A másik három kormánybiztosnak van fideszes kötődése (Mikes, Navracsics, Palkovics), Nemesi Pál nem tagja a Fidesznek. Lehet ennek üzenete a szegedi Fidesz számára?
– Pártpolitikai hovatartozás nélkül kiemelten fontos a régió gazdasági fejlődése.

Itt most nem az a kérdés, hogy ki milyen pártba tartozik, ki hova szavazott, hanem hogy ebben a régióban él, és szeretné érezni a gazdasági fejlődés jótékony hatásait.

Ezért dolgoztam eddig is és ezért dolgozom a jövőben is!

Hogyan lát munkához? Kikkel ül le tárgyalni először?
– A munkát már rég elkezdtem, aki figyelemmel kíséri a közösségi oldalamat és a sajtóorgánumokban megjelent nyilatkozataimat, az láthatja: minden titulusomban azért dolgoztam és dolgozom, hogy a régió gazdasága dinamikusan fejlődő pályára álljon.

Mi lesz a magáncégével? Átadta már a családnak, kilép belőle?
– Már tavaly nyilatkoztam arról, hogy mindentől függetlenül vállalkozásaimban elindult egy generációváltás, amelynek eredményeképpen lendületes, magas munkabírású, kiemelt tudással rendelkező fiatalok vezetik a cégeimet, amire nagyon büszke vagyok.

Én a munkában hiszek és kiemelten fontosnak tartom: a pénz csak és kizárólag a fejlesztésekre jöhet a régióba, ebből egy kicsit sem engedek. Az Európai Unió következő, 2021–2027-es költségvetési ciklusa nagy lehetőség Szegednek és Szeged központtal az egész régiónak!

Előző sztori

48 migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Újabb öt oktatási intézményben rendeltek el szünetet

Legutóbbi hasonló cikkek