Nemesi Pál lett a dél-alföldi gazdaságfejlesztési zóna kormánybiztosa

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Palkovics László az Északkelet-magyarországi, Navracsics Tibor az Északnyugat-magyarországi, Nemesi Pál a Dél-alföldi. míg Mikes Éva a Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa lett – olvasható a pénteken megjelent Magyar Közlönyben.

Feladataik közé tartozik a fejlesztési koncepciókkal kapcsolatos tervek előkészítése és végrehajtása, tájékozódás a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről, javaslattétel fejlesztések megvalósítására, a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő fejlesztési tervek véleményezése, kormányzati egyeztetéseken való részvétel.

Továbbá együttműködnek a fejlesztésekhez csatlakozó régiók állami, önkormányzati és gazdasági szereplőivel, valamennyi, a fejlesztésekkel érintett állami, önkormányzati és civil szervezettel, valamint tervek és koncepciók véleményezése körében a gazdaságfejlesztési zónák egyetemeivel (Debreceni Egyetem és Miskolci Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem).

A feladatról részletesebben ebben a cikkünkben írtunk:

Előző sztori

Így döntöttek a kormányülésen

Következő sztori

Kigyulladt egy épület Újszentivánon

Legutóbbi hasonló cikkek