Illegális bevándorlás

Migránsalagutat fedeztek fel a határrendészek Mórahalmon

Migránsalagutat fedeztek fel a határrendészek Mórahalmon

2020. szeptember 20., vasárnap
Migránsalagutat fedeztek fel a határrendészek Mórahalmon

Szabó Szilvia közölte, az ideiglenes határzárnál szolgálatot teljesítő rendőrök 26 önmagát afgán, illetve szír állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel vasárnap délután Mórahalom külterületén.

A járőrök ezt követően terepkutatást végeztek, és egy, mintegy 16 méter hosszú alagutat fedeztek fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre. Az elfogott határsértők az alagúton keresztül jutottak be Magyarország területére - tudatta a százados.

Az eset - a szerb féllel együttműködve történő - kivizsgálása után a hatóságok az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítják a helyszínt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte, ismét alagutat találtak a megyéhez tartozó határszakaszon. A rendőrök terepkutatás során fedezték fel a szerb területről induló járatot, ami az ideiglenes biztonsági határzár alatt, Csikéria térségében húzódik. A rendőrök a járatot a betemetéséig őrzik.

MTI

Kiemelt képünk archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.